ABD Girit'e savaş uçağı konuşlandıracak

Amerika Birleşik Devletleri, Girit Adasına savaş uçağı konuşlandıracak. Washington yönetimi, F-35 ve F-15 savaş uçaklarının Girit’teki Suda üssüne konuşlandırılması için Yunanistan’a resmi başvuru yaptı.

Türkiye’yi kuşatma planı kapsamında Ege’de Yunanistan’ı silahlandıran Amerika Birleşik Devletleri, Girit Adası’na savaş uçağı konuşlandırmaya hazırlanıyor.

Washington yönetimi, prosedür gereği Atina yönetimine resmi başvuruyu yaptı. Yunanistan makamları, başvuruyu işleme aldı. İzin onaylanırsa, Girit Adasındaki Suda Hava üssüne, ABD Hava Kuvvetleri'ne ait F-35 ve F-15 savaş uçakları konuşlandırılacak.

ABD’nin son yıllarda büyük altyapımı yatırımları yaptığı Suda Hava Üssü'ne kaç uçak ve personelin geleceği, bunların ne kadar süre kalacağı ise henüz bilinmiyor. Yunan Kathimerini gazetesi, söz konusu uçakların “tatbikat ve

Öte yandan ABD'nin, Yunanistan'dan 90'lı yıllarda Rusya'dan satın aldığı S-300 bataryaları ve Yunan ordu envanterindeki bazı hava savunma sistemleri ile BMP-1 tipi zırhlı araçların da Ukrayna'ya gönderilmesini istediği bildirildi. Atina ise buna karşılık Midilli, Sakız ve Rodos gibi adalara telafi sistemler gönderilmesini talep etti.

DOĞU AKDENİZ VE EGE'DE SORUNLAR SİLAHLA ÇÖZÜLECEK ÇOK AÇIK. TÜRKİYE BÜTÜN HESAPLARINI BUNA GÖRE YAPMALI.

Amerika Birleşik Devletleri uzun süredir Türkiye'nin çevresinde bulunan stratejik noktalara askeri yığınaklar yapıyor. Dedeağaç ve Girit başta olmak üzere Türkiye'yi batıdan kuşatan hamleler karşısında Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Türkiye'nin 'savaş alanı olabileceği' uyarısında bulunmuştu.

# abd # türkiye # yunanistan # ege # doğu akdeniz # Doğu Perinçek # Vatan # akdeniz # son # Partisi # girit adası