Yeni nesil savaş uçaklarına ASELSAN gözü: ASELPOD-2

ASELSAN Hava platformuna entegre edilen elektro-optik sistemlerini geliştirmeye devam ediyor. Sahada aktif olarak kullanılan CATS ve ASELPOD hedefleme sistemlerinin arasına 2023'te bir yenisi daha ekleniyor. Şirket, yeni nesil savaş uçakları için öz kaynaklı ASELPOD-2 Projesi'ne başlayacak.

Türkiye, Savunma sanayinde önemli adımlar atıyor.

Pilotun elektronik gözü olarak bilinen CATS ve ASELPOD hedefleme sistemine gelecek yıl bir yenisi daha eklenecek. ASELSAN gelecek yıl yeni nesil savaş uçakları için öz kaynaklı ASELPOD-2 Projesi'ne başlayacak.

ASELPOD, sahip olduğu yüksek performanslı termal ve gündüz kameraları ile gündüz ve gece şartlarında hava-hava ve hava-yer modları ile yüksek çözünürlüklü görüntü sağlayabiliyor.

Üstün menzil performansıyla yer ve hava hedeflerini oldukça uzak mesafelerden tespit ve teşhis edebiliyor.

Hedefleme sistemi; lazer aydınlatma sistemi ile gece görüş cihazlarına hedef gösterme, çoklu hedefi termal ve gündüz kamera görüntülerinde takip etme gibi birçok gelişmiş özellikliğe sahip.

Millileştirme hareketi kapsamında ASELPOD'un yurt dışı üretimli parçaları yıllar içerisinde yerini yerli üretime bıraktı. Cihazın Türk Hava Kuvvetlerine hizmet vermesinin yanı sıra yurt dışı anlaşmalarıyla ihracatı da yapılıyor.

# aselpod # ASELSAN # Türk savunma sanayii