Bakan Çavuşoğlu Güney Afrika'da böyle karşılandı

Bakan Çavuşoğlu, 14 Ocak'a kadar sürecek Afrika ziyareti kapsamında Cape Town kentine geldi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Güney Afrika'nın başkenti Cape Town'da Sultan II. Abdülhamid’in adını taşıyan, restorasyon çalışmalarını Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) üstlendiği Nur’ul Hamidiye Camii’ni ziyaret etti. 

Çavuşoğlu daha sonra, Sultan Abdülaziz Han’ın emriyle, Müslümanlara hizmet vermek üzere 1862’de Cape Town’da görevlendirilen Osmanlı alimi ''Seyit Ebubekir Efendi’'nin kabrini ziyaret edip dua etti.

Ebubekir Efendi'nin torunlarından Güven Atala, burada Bakan Çavuşoğlu'na büyükbabasının ve ailesinin hikayesini anlattı.
Mezarlıkta bulunan 15 Temmuz Şehitler Bahçesini de ziyaret eden Çavuşoğlu, buradaki fidanları suladı.
Çavuşoğlu, daha sonra, Türkiye'nin Cape Town Başkonsolosluğu konutunda düzenlenen resepsiyona katılarak, Türk vatandaşları ve Ebubekir Efendi ailesi fertleriyle bir araya geldi.


Bakan Çavuşoğlu, burada yaptığı konuşmada, şunları kaydetti:

- 257 misyonumuzla yaklaşık 7,5 milyon vatandaşımıza kaliteli ve süratli hizmet vermek için çalışıyoruz. İş insanlarımızın, öğrenci kardeşlerimizin sıkıntılarına çare bulunması, ihtiyaçlarının karşılanması için buradayız. Sizin de birbirinize sımsıkı kenetlenmeniz gerekiyor. Bir olduğunuz zaman daha güçlü, daha etkili olursunuz. Özellikle, FETÖ’ye karşı duyarlı olmanızı bekliyoruz. Biliyorsunuz, merhum Johannesburg Başkonsolosumuz Mehmet Remzi Bey’in kabrini ellerinden birlikte kurtardık. Bu hain terör örgütüyle mücadeleye devam edeceğiz.

Kaynak: Anadolu Ajansı

# Mevlüt Çavuşoğlu # Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu # güney afrika # Cape Town