Beş ülkede daha KKTC temsilciliği açılacak

Türkiye, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin tanıtılması için çalışmalarını hızlandırdı. 18 ülkede 26 temsilciliği bulunan KKTC’nin 5 temsilciliği daha açılacak. Avusturya, Polonya, Letonya, Hollanda ve Malezya’da açılacak temsilciliklere önümüzdeki dönemde İsrail’in de katılması bekleniyor.

Türkiye, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin tanıtılması için çalışmalarına devam ediyor.

Dışişleri Bakan Yardımcısı Yasin Ekrem Serim, Meclis Dışişleri Komisyonu’nu bilgilendirdi. Serim, KKTC’nin temsilcilik sayısının artırılması için temasların sürdüğünü kaydetti.

5 TEMSİLCİLİK DAHA AÇILACAK

Bakan Yardımcısı Serim, 18 ülkede 26 temsilciliği bulunan KKTC’nin 5 temsilciliği daha açılacağını belirtti:

- Halihazırda Türkiye de dâhil 18 ülkede 26 KKTC temsilciliği bulunuyor. Yeni temsilcilik açılması için girişimde bulunan ülkeler Avusturya, Polonya, Letonya, Hollanda ve Malezya. Doğu Akdeniz’de kendi kıta sahanlığımızda olduğu gibi KKTC’nin de meşru hak ve çıkarlarını hem masada hem de Silahlı Kuvvetlerimizle sahada koruyoruz.

İSRAİL TEMSİLCİLİĞİ AÇILACAK

Yasin Ekrem Serim, önümüzdeki dönemde bu ülkelere İsrail’in de katılmasının beklendiğini söyledi:

- KKTC’nin daha fazla ülkede temsilcilik açması için girişimlerimizi sürdürüyoruz. 2014’ten bu yana İsrail makamlarının atanacak temsilciliğe vize vermemesi nedeniyle kapalı olan Tel Aviv temsilciliğinin yakında yeniden açılmasını bekliyoruz.
# KKTC # diplomatik temsilcilik