Erdoğan Macron'u Türk Birliğine davet etti: ''Gel seni de alalım''

Avrupa Siyasi Topluluğu’nun ilk liderler toplantısı, Çekya’nın başkenti Prag’da başladı. Erdoğan, ortak masada Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'ı buluşturdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile diyalogu da dikkat çekti.

44 Avrupa ülkesinin lideri Çekya'nın başkenti Prag'da Avrupa Siyasi Topluluğu zirvesinde bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Tarihi Prag Kalesi'nde yapılan zirve öncesi liderlerle de bir araya geldi. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ile bir süre sohbet etti.

Erdoğan ayrıca Macaristan Başbakanı Viktor Orban ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile de ayak üstü konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Türk Devletleri Teşkilatına ilişkin sohbet sırasında Macron'a "Seni de alalım." demesi dikkat çekti.

Avrupa Siyasi Topluluğu’nun ilk liderler zirvesine, Avrupa Birliği üyesi ülkelerin yanı sıra birlik üyesi olmayan 17 ülke katılıyor. Zirvede, barış ve güvenlik, enerji, iklim, ekonomi gibi konularda liderler Avrupa'nın geleceğini tartışacak.
Cumhurbaşkanı Erdoğan da zirvede Avrupa'nın karşı karşıya olduğu siyasi ve ekonomik sınamalara dair görüşlerini aktaracak.

# cumhurbaşkanı erodğan # Türk Devletleri Teşkilatı # Macron