Gambiya'da darbe girişimi engellendi

Batı Afrika ülkelerinden Gambiya'da yapılan darbe girişimi engellendi, dört asker gözaltına alındı. Darbe girişiminin gerçekleştiği Gambiya Dışişleri Bakanı, Mamadou Tangara dün Türkiye'deydi.

Gambiya'da darbe girişimi engellendi

Gambiya'da darbe girişimi engellendi

Gambiya Hükümeti Sözcüsü Ebrima Sankareh, yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Adama Barrow yönetimini devirmek için yapılan darbe girişiminin engellendiğini belirtti.

Darbe planı yapan 4 askerin de gözaltına alındığını kaydeden Sankareh, ordunun, suç ortağı olduğu iddia edilen 3 kişinin de peşinde olduğunu ifade etti.

Sankareh, durumun kontrol altına alındığını vurgulayarak, halka ve yabancı misyon temsilcilerine sükunet çağrısında bulundu.

GAMBİYA DIŞİŞLERİ BAKANI DÜN TÜRKİYE'DEYDİ

Öte yandan, Gambiya Dışişleri Bakanı Mamadou Tangara dün Türkiye'deydi.

Tangara, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Dışişleri Bakanlığı'nda yaptığı görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuştu.

Türkiye'de olmaktan çok büyük bir memnuniyet ve onur duyduğunu kaydeden Tangara, mevkidaşı Çavuşoğlu ile iki dışişleri bakanı olarak hem kardeş hem de dost olduklarını vurguladı.

Bakan Tangara, bu dostluğu somut adımlara dönüştürmeye çalıştıklarını ifade ederek "Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a en içten sevgi ve saygılarımı iletmek istiyorum. Kendisi ümmetin en güçlü sesi. Çok taraflılığın güçlü bir ayağı olarak Türkiye ile dayanışma içindeyiz." dedi.

İstanbul'daki terör saldırısında hayatını kaybedenler için baş sağlığı dileyen Tangara, Türkiye'ye terörle mücadele konusunda her zaman destek vermeye hazır olduklarını belirtti.

# Gambiya