Hakan Fidan'dan İsrail'e dair açıklamalar!

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan basın toplantısında, İsrail'e karşı yeni tedbirler adlıklarını ve tedbirlerin İsrail yardımlara izin verinceye dek süreceğini belirtti.

Hakan Fidan'dan İsrail'e dair açıklamalar!

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İsrail'e karşı yeni tedbirler alındığını yaptığı açıklamada ilan etti.. Bakan Fidan, "Tedbirler, İsrail yardımlara izin verinceye dek sürecek" dedi. En çok insani yardım malzemesi ulaştıran ülke Türkiye olduğunu da söyledi. 

Bakan Fidan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle; 

Biz olayların başladığı ilk günden itibaren yaşananlara tepkisiz kalmadık. En doğru ve cesur tavrı takındık, Filistinli kardeşlerimizin yanında olduk. Bugün tüm dünya İsrail makamlarının adalet önünde hesap vereceği günü iple çekiyor. 

 YENİ TEDBİRLER

Gazze'deki kardeşlerimize insani yardım ulaştırmak için yoğun bir çaba gösteriyoruz. Yardımlarımız 42 bin tonu geçti. Gazze'ye en çok yardım gönderen ilk iki ülkeden biriyiz.


9. yardım gemimiz yolda. Bildiğiniz üzere bir süredir Ürdün üzerinden insani yardımlar Gazze'ye ulaştırılmaktaydı. Biz de hava kuvvetlerimize ait kargo uçaklarıyla bu insani yardım operasyonuna dahil olma talebimizi iletmiştik.

Ürdün makamlarınca olumlu karşılanan bu talebin İsrail tarafından reddedildiğini bugün öğrendik. İsrail'in engellemesinin hiçbir bahanesi olamaz. Bu durum karşısında biz de İsrail'e yönelik bir dizi tedbir almayı kararlaştırdık.

Gecikmeksizin adım adım hayata geçirilecek. İsrail ateşkes ilan edene kadar ve insani yardımların Gazze'ye ulaşmasına izin verene kadar bu tedbirlerimiz devam edecektir.

# hakan fidan # israil # gazze