Putin: ''Yoksul ülkelere gübre yardımlarımız bile engelleniyor''

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, batının yaptırımları nedeniyle yoksul ülkelere yardımların engellendiğini söyledi. Engellerden en çok küresel piyasaların etkilendiğini belirten Putin, "Tüm ortaklarımızla çalışmalarımızı genişletmeye hazırız.” ifadelerini kullandı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, başkent Moskova’da ülkenin en büyük gübre üreticileriyle bir araya geldi.

Batılı ülkelerin yaptırımları nedeniyle Afrika ülkelerinin Rusya ile temasa geçtiğini belirten Putin, “Sürekli yoksul ülkelere yardım edilmesi gerektiğinden bahsediyoruz ve gübre yardımları bile engelleniyor. Bu kesinlikle kabul edilemez.” dedi.

Rus gübre ihracatının ise gelişmeye devam ettiğini aktaran Putin, “Bazı ülkelerin yapay engellerine rağmen çalışmaların oldukça başarılı gittiğini biliyorum. Engellerden en çok zarar gören küresel piyasalar. Bu alanda istisnasız, tüm ortaklarımızla çalışmalarımızı genişletmeye hazırız.” dedi.

Rus Sanayiciler ve Girişimciler Birliği Gübre Üreticileri Komisyonu Başkanı Mazepin Dmitry Arkadievich ise ihracatta ödemelerin artık dolar ve avro ile yapılmadığını söyledi. Gelişmekte olan çok sayıda ülkenin gübre için ödemeleri yuan cinsinden yapmaya hazır olduğunu belirtti. "Örneğin, Brezilya’ya gübre ihracatımız için ödemeler yuan ile yapılıyor.” dedi.

# rusya # vladimir putin # Gübre # afrika