Sevimli panda yavruları böyle görüntülendi

Çin'in güneybatısındaki Sichuan Eyaleti, ulusal koruma altındaki çeşitli yaban hayatı popülasyonlarının büyük ölçüde artmasıyla, geçtiğimiz yıllarda biyolojik çeşitliliğin korunmasında büyük ilerleme kaydetti.

Sichuan'daki Dev Panda Ulusal Parkı'nın Tangjiahe bölgesinde iki dev panda kızılötesi kamera tarafından yakalandı.

Ayrıca, bölgedeki Baixiongping Koruma İstasyonuna kurulan kameralar yakın zamanda tek tek dev pandaların 10 video klibini kaydetti.

Dev pandalar en az 8 milyon yıldır ortalıkta dolaşıyor ve bir zamanlar nesli tükenmekte olan hayvan türleri, Çin'de on yıllardır süren koruma çabaları sayesinde artık küresel yok olma riski altındaki türler listesinde "savunmasız" konumuna düşürüldü.

Eyaletin başkenti Chengdu'da bulunan Dev Panda yetiştirme araştırma üssü, her yıl Temmuz'dan Eylül'e kadar yeni doğan pandaları ağırlıyor.

Araştırma üssü, altı hasta ve aç pandayı kurtardıkları 1980'lerden beri nesli tükenmekte olan vahşi hayvanları kurtarmak ve yetiştirmek için çalışıyor. Dev panda yavrularını yapay ve doğal yollarla yetiştirmeye yönelik kırk yıllık çabaların ardından, üsteki panda ailesi başarılı bir şekilde 222 üyeye ulaştı ve yapay üreme ve ex situ koruma için dünyanın en büyük dev panda popülasyonunu oluşturdu.

Wolong Ulusal Doğa Koruma Alanı'ndaki araştırma merkezi, pandaların korunması ve üremesinde de çığır açmıştır ve 330'dan fazla tutsak pandayı başarıyla yetiştirmiştir.

Sichuan Eyaleti Dev Panda Ulusal Parkı İdaresi'ne göre, şu anda eyalette bulunan vahşi dev pandaların toplam sayısı 1.387'ye, tutsak olanların sayısı ise 548'e yükseldi. Ayrıca habitat alanları da 2.027 milyon hektara genişledi. .

Şu anda, yalnızca eyalette 1.400'den fazla yabani omurgalı türü var ve bu, ulusal toplamın yüzde 45'inden fazlasını oluşturuyor ve Çin'de ikinci sırada yer alıyor.

Bunlar arasında dev pandalar, altın kalkık burunlu maymunlar ve kar leoparları gibi ulusal birinci sınıf koruma altındaki 63 vahşi hayvan türü vardır; Kurtlar ve makaklar gibi ulusal ikinci sınıf koruma altındaki 240 vahşi hayvan türü ve 759 kuş türü.

Kaynak: CCTV

# panda # çin