Dünya ekonomi raporundan Avrupa'ya kötü haber

Uluslararası Finans Enstitüsü, dünya ekonomisine yönelik bir rapor yayımladı. Küresel ekonominin 2023’te neredeyse 2009'da olduğu kadar zayıf bir yıl geçireceği belirtildi. Avrupa'daki çöküşün 2023 yılında da devam edeceği vurgulandı. küresel ekonomi için en büyük gücün ise Çin olacağı kaydedildi.

Washington merkezli Uluslararası Finans Enstitüsü, dünya ekonomileriyle ilgili dikkat çeken bir rapor yayımladı.

Enstitünün raporuna göre dünya ekonomisinin 2023’te neredeyse 2009 kadar zayıf bir yıl geçireceği belirtildi. Ekonomistler Robin Brooks ve Jonathan Fortun tarafından hazırlanan rapora göre küresel büyümenin 2023 yılında yüzde 1,2'ye yavaşlaması bekleniyor.

Raporen en dikkat çeken ayrıntısı ise Avrupa ekonomisindeki kötü gidişatın verilere yansıması oldu. Analistlere göre ekonomideki yavaşlamaya savaştan en çok etkilenen Avrupa öncülük edecek. Ekonomisindeki kötü gidişat 2023 yılında da devam edecek.

Avro bölgesi ekonomisinin ise tüketici ve ticari güvendeki keskin düşüşlerin ardından yüzde 2 küçüleceği raporda yer aldı.

Enstitü, ABD’de gayri safi yurt içi hasılanın yüzde 1 artmasını beklerken, Latin Amerika için yüzde 1,2 büyüme öngördü.

Önümüzdeki yıl küresel ekonomi için en büyük itici gücün ise Covid kısıtlamalarının gevşetilmesinin muhtemel olduğu Çin'de olacağı kaydedildi.

Kaynak: Ulusal Kanal Haber Merkezi

# dünya ekonomisi # çin ekonomisi # avrupa ekonomisi