8 Mart 2019 Cuma Kanal D Gelinim Mutfakta 255 bölüm - Tavada ballı kadayıf böreği tarifi! Tavada ballı kadayıf böreği nasıl yapılır

Gelinim Mutfakta programının 8 Mart 2019 Cuma günü yayınlanan 255. Bölümünde yarışmacıların yaptığı "Tavada Ballı Kadayıf Böreği" tarifi

8 Mart 2019 Cuma Kanal D Gelinim Mutfakta 255 bölüm - Tavada ballı kadayıf böreği tarifi! Tavada ballı kadayıf böreği nasıl yapılır

TAVADA BALLI KADAYIF BÖREĞİ

300 gr. Taze Kadayıf

2 büyük boğum Dil Peyniri

2 adet Yumurta

1 çorba kaşığı Yoğurt

Çeyrek su bardağı Süt

Çeyrek su bardağı Zeytinyağı

1 çay kaşığı Tuz

ÜZERİ İÇİN

Yarım bardak bal

Yarım bardak pekmez

1 çay kaşığı vanilin

Yapılışı:

1 çorba kaşığı yoğurdu, 2 adet yumurtayı, 1/3 su bardağı zeytinyağını, 1/3 su bardağı sütü ve 1 çay kaşığı tuzu ekleyin. Bu karışımı iyice çırpın veya çalkalayın. 

Tavanızı bir miktar zeytinyağı ile yağladıktan sonra orta ateşte ısıtın.

300 gram kadayıfın yarısını tavaya yerleştirin.

Yumurtalı karışımın yarısını dökün ve 2 büyük parça dil peynirini uzun parçalara ayırarak kadayıfların üzerine koyun.

Üzerine kadayıfın kalan yarısını ekledikten sonra, kalan karışımı da dökün.

Alt taraf çıtır çıtır olunca tavanın kapağını kapayın.

Kapağı elinizle sıkı sıkı tutup tavayı 180 derece çevirerek böreği kapağa alın.

Kadayıfınız, pişmiş tarafı üstte olacak şekilde çıkacaktır.

Sonra kaydırarak, pişmemiş yeri altta kalacak şekilde tavaya alın. Böylece böreği ters yüz etmiş olursunuz. Bu şekilde de 4-5 dakika pişirince nefis böreğiniz hazır.

Yarımşar bardak bal ve pekmezi, yarım vanilya çekirdekleri veya 1 çay kaşığı vanilin ile küçük bir sos tenceresinde karışana kadar ılıtın.
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.