banner1002

Şarbon krizi neden yaşandı? Kurban etinde şarbon var mı?

Türkiye şarbon skandalını konuşuyor. Konuyu Ulusal Kanal'a değerlendiren veterinerler, denetimlerin halk sağlığı gözetilmeden yapıldığına dikkat çekti. Hayvan hastalıklarıyla mücadelenin önemini vurgulayan uzmanlar, devletin özel sektörü denetlemesi gerektiğini söyledi.

Şarbon krizi neden yaşandı? Kurban etinde şarbon var mı?

Ankara'da yaşanan Şarbon skandalı yurttaşları da etkiledi. Ankara ve Sivas'tan sonra İstanbul'da da şarbon hastalığı ortaya çıktı. Yetkililerse, hayvan hastalıklarıyla mücadelenin önemine dikkat çekti.

"Ağırdan çatalımıza kadar hayvansal gıdaların sağlıklı bir şekilde soframıza gelmesi devletin görevidir. Takip ve denetimlerde bir takım sıkıntılar var. Kesimlerimizi ruhsatlı mezbahalarda yapmak zorundayız."

Uzmanlar, devletin özel sektörde etkili bir denetim mekanizması kurması gerektiğini söyledi.
"Özel mezbahalardaki sorumlu veterinerler patrondan maaş alır. Patrondan maaş alanlar bir takım görevlerini yerine getirmezler."

Türk Veteriner Hekimleri Birliği Başkanı Talat Gözet,  Kurban bayramından sonra yaşanan şarbon skandalını Ulusal Kanal’a değerlendirdi,
"Özellikle kurban bayramında bu kadar et tüketen kitle  tedirgin olmaya başladı. Şarbon konusunda et tüketiminde tedirgin olmalarına gerek yok. Şarbonlu bir et çok kolay anlaşılabilir. Kesilen hayvanın ölüm katılığı şekillenmemiştir ve pırtılaşmaz. Eğer şüpheleniyorsalar da pamuğa etin kanını bandırıp getirebilirler."


HABER: DOĞUKAN ÇOBAN - KAMERA: UĞUR MARANGOZ
ulusal.com.tr
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.