Bakanlıktan ücretsiz tatil müjdesi! Seyahatsever projesine nasıl başvurulur ve kimler yararlanabilir?

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak tarafından duyurulan ücretsiz tatil müjdesi herkesi heyecanlandırdı. Bütün masrafların devlet tarafından karşılandığı ve her yerde yapılacak olan bu ücretsiz tatil fırsatını sizler için araştırdık. Seyahatsever projesine nasıl başvurulur? İşte detaylar...

Yıllardır yapılan Seyahatsever projesi bu yazda yapılacak. 10 Temmuz'da başlayacak olan başvurular için Gençlik ve Spor Bakanlığından detaylı bir açıklama geldi. Ücretsiz tatil fırsatı sunan Seyahatsever projesi hakkında merak edilenleri sizler için derledik. 

Seyahatsever Projesi 10 Temmuz – 27 Ağustos tarihleri arasında yapılabilecek. Proje hakkında detayları öğrenmek isteyenler bilgi almak için ALO GSB hattı olan 444 0 472 numarası ile iletişime geçilebilir.

Seyahatsever projesi nedir

SEYAHATSEVER PROJESİNDEN KİMLER YARARLANABİLİR?

Projeden yararlanmak isteyenler 18-30 yaş arasında olmalılar. Bakanlık seyahat etmek isteyen gençlere konaklama desteğini sağlar. Bunlar içinde her şehirdeki KYK yurtları devreye girecek. Yaz boyu ücretsiz olarak yurtlardan yararlanmak için öğrenci olma şartı olmayacak.

seyahatsever projesini kimler yapabilir

Konaklama için yurt müdürlüğü ile en az bir gün öncesinden iletişime geçip ad, soyad ve TC kimlik numarası ile rezervasyon yapmak gerekiyor.

seyahatsever projesi nasıl yapılmalı

Gidilen şehirde 5 gün kalma hakkı var. TC kimlik fotokopisi yedekleri yanınızda bulundurmanız lazım. Konaklamanın ilk günü yurda 13:00'te giriş yapılmalı. Çıkışta aynı şekilde 13:00'te yapılacak. 

seyahatsever projesi nasıl yapılmalı

Yurttan 05:00'te çıkmak isteyenlere izin var. Ancak gece en geç 01:00'de yurtta olunmalı. Odalar her gün temizleneceğinden 13:00 - 17:00 saatleri arasında boşaltılmalı.

# seyahatsever projesi # seyahatsever başvuru # ücretsiz # tatil