Burak Özçivit kimdir?

Fahriye Evcen'in eşi Burak Özçivit kimdir?

Burak Özçivit kimdir?

Burak Özçivit 24 Aralık 1984'te İstanbul'da dünyaya geldi. Bülent Özçivit ve Ceyhan Özçivit'in oğludur. Burçun Özçivit adında bir kız kardeşi vardır.

DÜNYANIN EN İYİ İKİNCİ MANKENİ

2000 yılında Kazım İşmen Lisesinden mezun olduktan sonra, Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğrafçılık Bölümünde eğitim gördü. 2003 yılı Best Model of Turkey yarışmasında gelecek vadeden seçildi. Yarışmadan sonra Uğurkan Erez Ajans ile çalışmaya başlamıştır. 2005'te Best Model of Turkey yarışmasına yeniden katılmış ve Best Model of Turkey seçilmiştir. Buna bağlı olarak da Best Model of The World'e katılmış ve dünyanın en iyi ikinci mankeni seçilmiştir.

İLK İKİ ÖDÜLÜNÜ MALKOÇOĞLU KARAKTERİYLE KAZANDI

İlk oyunculuk deneyimini, Kanal D'de yayınlanan ve yönetmenliğini Kartal Tibet'in yaptığı Zoraki Koca adlı dizide Ömer adlı karakteri canlandırmıştır. 2007 yılında Musallat adlı sinema filminde Suat adlı karakteri canlandırmıştır. 2008 yaz aylarında ise Baba Ocağı adlı dizide Güven adlı karakteri canlandırmıştır. Daha sonra Gossip Girl'den esinlenilen Küçük Sırlar adlı dizide Çetin'i canlandırmıştır. 2011-2013 yılları arasında kariyerinin ilk 2 ödülünü kazandığı Muhteşem Yüzyıl dizisinde Malkoçoğlu karakterini canlandırması ile dikkat çekti.

EN BEĞENİLEN ERKEK OYUNCU

2015-2017 yılları arasında Kara Sevda dizisinde Neslihan Atagül ile birlikte Kemal Soydere rolünde rol aldı. Emmy ödülü almış, 110 ülkede yayınlanmış ve 50 dile çevrilmiş bu dizi, Burak Özçivit'i hem Türkiye'de hem de uluslararası alanda oldukça popüler kılmıştır. 2018 yılında Kerem Bürsin'le birlikte Can Feda filminde rol alarak "2018 Yılının En Beğenilen Erkek Oyuncusu" ödülünü kazandı.

# istanbul # türkiye # ilk # Fahriye Evcen # Kerem Bürsin # muhteşem yüzyıl # burak özçivit # reşat nuri güntekin # çalı kuşu