Vatan Partisi Suriye'ye gidiyor

Vatan Partisi Genel Sekreteri Özgür Bursalı, Vatan Partisi’nin çözüm için Suriye ziyareti yapacağını açıkladı. Bursalı’nın Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek ile Vatan Partili iş insanı Ethem Sancak’ın bulunduğu heyetin Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad ile görüşeceğini duyurması Türkiye ve dünya gündemine oturdu. Türkiye-Suriye iş birliğinin dünya dengelerini değiştireceğini vurgulayan Bursalı, Vatan Partisi’nin programının bir bir hayata geçtiğini belirtti.

Türkiye- Suriye iş birliğinin dünya dengelerini değiştireceğini vurgulayan Bursalı, Vatan Partisi’nin programının bir bir hayata geçtiğini belirtti.

Suriye ile yapılacak iş birliklerinin kazanımlarını sıralayan Bursalı, Biden ittifakının provokasyonlarının başarılı olmayacağını da kaydetti:

- Türkiye'nin önündeki çok önemli bir düğüme kılıç atıyoruz. Vatan Partisi’nin programı da bir bir Türkiye’nin gündemine geliyor ve hayata geçiyor.


AK Parti’den Suriye ile direkt görüşme, MHP’den ise Suriye ile iş birliği açıklamaları geldi. Vatan Partisi de bu açıklamaları değerlendirdi. Vatan Partisi Genel Sekreteri Özgür Bursalı, çözüm için Suriye ziyareti yapacaklarını ilan etti.

- İşler öyle bir noktaya gelmişti ki onu Astana ve Soçi zirvelerinde de gördük bütün düğüm Türkiye ve Suriye’nin iş birliği noktasına gelmişti. Açmaz buradaydı. Bu açmazın açılır hale gelecek olması ki onun koşulları çoktan oluşmuştu. Bugün açısından oldukça önemlidir.


Ulusal Kanal canlı yayınında konuşan Özgür Bursalı, Vatan Partisi’nin çözüm için Suriye’ye gideceğini açıkladı. Bursalı, Vatan, Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek ile Vatan Partili iş insanı Ethem Sancak’ın bulunduğu bir heyetin Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad ile görüşeceğini duyurdu.

- Vatan Partisi önümüzdeki 10-15 gün içerisinde sn gb mız doğu perinçek başkanlığında suriyeyi ziyaret edecek ve suriyede en üst düzeyde görüşmelerini yapacak. ayrıntılı takvimi önümüzdeki günlerde açıklayacağız ama 15 gün içerisinde bu ziyaret Şam’a yapılacak. biz zaten vatan partisi olarak Suriye ile uzun süredir görüşme halindeydik.


Vatan Partisi’nin Suriye ziyareti Türkiye ve dünya medyasında ses getirdi. Bursalı, Doğu Perinçek’in 2015’te Beşer Esad ile görüştüğünü de hatırlattı. Vatan Partisi’nin sadece ziyaretler ile değil, Suriye ile çok sık temaslar kurduğunu söyledi.

- Yürüyen süreç Suriye ziyaretiyle de taçlanmış olacak önemli görüşmeler olacak her düzeyde. Türkiye’nin güvenliği ekonomisi başta olmak üzere ilişkilerin her düzeyde iş birliği seviyesine çıkarılması için önemli bir görüşme yapacağız.


Vatan Partisi Genel Sekreteri, Ak Parti ve MHP’nin açıklamalarının ardından Suriye ve Türkiye iş birliğini de değerlendirdi. Açıklamaların yerinde olduğunu söyleyen Bursalı, Suriye ile iş birliğinin gerekli olduğunun altını çizdi.

- Bu bütün dünyanın dengelerini değiştirecek önemli ve tarihi bir olay olarak kayda geçecek. Türkiye’nin mecburiyetleri, geleceği ve güvenliği açısından şarttı. Bu koşullarda Türkiye’nin Suriye ile iş birliği sürecine girmesi tarihi önemdedir. Bu süreçten geri dönüş yok.


Özgür Bursalı, Türkiye ve Suriye iş birliğinin getireceği kazanımları da sıraladı.

- Şimdi bu iş birliği PKK’yı ortadan kaldıracak, PKK’ya beyaz bayrak çektirecek. Doğu akdenizdeki tehditleri göğüsleriz. Rusya iran suriye bunların kol kola biz suriye ile kıyı sınırımızı da çizeriz. Suriye ile iş birliği yapan bir Türkiye, Rusya’yla da İran’la da Çin’e kadar bütün Avrasya ülkeleriyle çok daha kararlı ilişkiler kurar ve Türkiye’nin geleceği açısından çok daha önemli adımlar atmış olur.


Vatan Partisi Genel Sekreteri, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’na da atıfta bulundu. Biden ittifakının kışkırtmaların başarılı olmayacağını söyledi.

- Biden tayfasında çok fena bir telaş var. kimisi Rusya düşmanlığı yaparak Ahmet Davutoğlu gibi Rusya düşmanlığı yaparak bu süreci baltalamaya çalışıyor ki CHP de aynı mevzide. bunların gönülleri Türkiye ile çarpmıyor. gönülleri Amerikan planlarından yana. bu provokayonların başarılı olması şansı yok. o tür partilerin de herhangi bir şekilde ciddiye alınma şansı yok.
# türkiye # rusya # iran # suriye # çin # vatan partisi # cumhurbaşkanı # esad # dünya # beşar esad # Özgür Bursalı # çok # vatan partisi başkanı # vatan partisi genel sekreteri # suriye son dakika # Vatan Partisi Suriye