Ferencvaros hangi ülkenin takımı? Ferencvaros kulübü hakkında bilgiler

Ferencvárosi Torna Club (FTC) ya da Ferencváros, Macaristan'ın futbol takımlarından birisidir. Ferenc Springer tarafından 1899'da Budapeşte'de kurulmuştur.

Ferencvaros hangi ülkenin takımı? Ferencvaros kulübü hakkında bilgiler

Ferencvárosi Torna Club 3 Mayıs 1899'da kuruldu ve kısa sürede Macaristan'ın en popüler spor kulübü haline geldi. Kulübün renkleri yeşil ve beyazdır. 

İlk bölümlerinde; atletizm, bisiklet, futbol, ​​jimnastik ve yüzme branşları bulunmaktaydı. Futbol takımı ise ilk kez 1901 yılında ulusal şampiyonada yarıştı ve diğer Macar takımları arasında hızlı bir şekilde öncü oldu. 1903 yılında ilk kez şampiyonluğu kazandılar.

90'lı yıllarda futbol takımı, Ulusal Lig'de birinci oldu ve Şampiyonlar Ligi'nde Son 16'ya kaldı. Bayan basketbol takımı ise Macaristan Ulusal Ligi'ni de kazandı, bowling oyuncularımız 3 kez dünya şampiyonu olmuştur.

Ferencvaros kulüp takma adı ise "Yeşil Kartallar"dır. Macaristan Liginde 33 kez şampiyon olarak ligin en çok kupa kazanan takımıdır. 2005-06 sezonunda UEFA kriterlerine uymadığı için Macaristan Liginde küme düşürülmüştür.

2018/19 sezonunda, Ferencváros'un futbol takımı 30. şampiyonluğunu kazandı ve bu da üçüncü yıldızı FTC zirvesinin üzerindeki yerini aldı. Eleme döneminin ardından Fradi, UEFA Avrupa Ligi grup aşamasına geçmiştir.

2020/21 sezonunun ardından FTC'nin futbol takımı 78 puanla üst üste üçüncü yıl 32. şampiyonluğunu kazandı. Ayrıca yenilen 21 gol sayısında da bir rekora imza attılar. 

Branşları; erkek futbolu, kadın futbolu, kadın hentbolu, erkek buz hokeyi, erkek sutopu, bisiklet, jimnastik, güreş ve yüzmedir.



# UEFA # avrupa # ilk # son # çok # Ferencvaros