Bakanlıktan İmamoğlu'nun o iddiasına yanıt

Pendik - Sabiha Gökçen Metro Hattı açıldı. Açılıştan sonra metroyu kim yaptı tartışması başladı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun "maliyeti İBB tarafından karşılanmaktadır” sözlerine bakanlıktan yalanlama geldi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Pendik - Sabiha Gökçen Metrosu yatırımının Bakanlığın bütçesinden karşılandığını belirtti.

İstanbul’da yeni açılan Pendik - Sabiha Gökçen Metro Hattı bütçe tartışması başlatı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Pendik - Sabiha Gökçen Metro Hattı Açılış Töreni'nde yaptığı konuşmayla İmamoğlu'nu hükümetin yaptığı metroları sahiplenmekle suçladı.

Erdoğan'a yanıt veren İmamoğlu ise, "Bugün açılışı yapılan metro hattının maliyeti İBB tarafından karşılanmaktadır." dedi.

Tartışmaya dahil olan Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ise İmamoğlu'nu yalanlayarak, Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı Metrosu yatırımının Bakanlığın bütçesinden karşılandığını belirtti.

- Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle bugün hizmete aldığımız Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı Metrosu 4,4 Milyar TL'ye mal oldu. Yatırım; Bakanlığımız bütçesinden AYGM tarafından gerçekleştirildi. İstanbul'a ve ülkemize hayırlı olsun!


İmamoğlu'na destek veren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da katıldığı programda bütçenin İBB'ye ait olduğunu iddia etti.

Tartışmaya katılan İBB AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Tevfik GÖKSU ise İBB'nin Metro hatlarını tamamlamak yerine kapattığını hatırlattı.

- Muhalefet inşaatı başlamış metro hatlarını kapatırken, hükümetimiz milletimize yeni metro hatları kazandırmaya devam ediyor. Nerede, ne zaman ve hangi şartta olursa olsun, AK Parti demek milletimize hizmet demektir.


Öte yandan, İmamoğlu'nun paylaşımını alıntılayan Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin de İBB’yi “Açılan metro hattı Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımız kaynaklarıyla yapıldı. Umarım İBB’nin kaynaklarıyla da Pendik-Tuzla metrosunu yaparsınız.” ifadelerini kullandı.

Benzer bir tepki de Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı'dan geldi. Uzun süredir bitmeyen Tuzla metrosunu hatırlatan Yazıcı, İmamoğlu'nu eleştirdi.

# istanbul # ibb # ekrem imamoğlu # chp # erdoğan # Pendik # kılıçdaroğlu # imamoğlu # Bir # Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı # metro # sabiha gökçen