Belarus'tan 4 ülke yolcusuna Minsk yasağı

Belarus-Polonya sınırındaki göçmen krizi sürerken, Türkiye ve Suriye'nin ardından Birleşik Arap Emirlikleri de Minsk uçuşlarını durdurdu. Buna karşılık Belarus Havayolu şirketi de Birleşik Arap Emirlikleri’nden yapılan uçuşlarına Suriye, Irak, Yemen ve Afganistan vatandaşlarını kabul etmeyeceğini açıkladı.

Belarus'tan 4 ülke yolcusuna Minsk yasağı

Belarus, Birleşik Arap Emirlikleri uçuşlarında Irak, Suriye, Yemen ve Afganistan vatandaşlarını taşımayı durdurdu.

Belarus ile Avrupa Birliği üyesi Polonya arasında yaşanan göçmen krizi nedeniyle, Türkiye ve Suriye’nin ardından Birleşik Arap Emirlikleri de Belarus’a uçuşlarını durdurdu.

Birleşik Arap Emirlikleri’nin kararı doğrultusunda Belarus’un devlet havayolu şirketi Belavia, Dubai’den yapılan uçuşlara Suriye, Irak, Yemen ve Afganistan vatandaşlarını kabul etmeyeceğini açıkladı.

LUKAŞENKO'DAN POLONYA VE AB'YE ÇAĞRI

Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko, göçmenleri ülkelerine dönmeye ikna etmeye çalıştıklarını fakat "kimsenin geri dönmek istemediğini" söyledi.

Polonya'nın göçmenlere bir "insani koridor" açabileceğini belirten Lukaşenko ayrıca, Almanya'nın kabul etmesi durumunda ülkesinin havayolu ile göçmenleri Münih'e götürebileceğini kaydetti.

Orta Doğu ve Kuzey Afrika ülkelerinden binlerce göçmenin, bir süredir Belarus üzerinden Batı Avrupa’ya geçmesi, Belarus ve Polonya'nın yanı sıra Rusya ve Avrupa Birliği’ni de karşı karşıya getirdi.

Avrupa Birliği, Belarus ve Rusya’yı, göçmen krizini “organize etmekle” suçluyor. Belarus Hükümeti, söz konusu suçlamaları defalarca reddetti. Rusya Dışişleri Bakanlığı da, Avrupa sınırlarındaki mülteci krizinin, Avrupa’nın, Ortadoğu ve Kuzey Afrika’daki hatalı politikalarından kaynaklandığını belirtiyor. Batı’nın yıllardır asker gönderip savaşlar finanse ederek Ortadoğu ve Kuzey Afrika’yı yaşanmaz hâle getirdiğine dikkat çeken Rusya, göçmenler konusunda Avrupa’yı sorumluluk almaya çağırıyor.

# türkiye # rusya # suriye # ırak # göçmen # Yemen # almanya # Afganistan # avrupa birliği # Birleşik Arap Emirlikleri # rusya dışişleri bakanlığı # belarus # göçmen krizi # belarus polonya göçmen # Polonya # orta doğu # Aleksandr Lukaşenko # Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko # kuzey afrika # Avrupa Birliği Belarus # Avrupa Birliği Polonya