Erdoğan'ın ''ekonomik kurtuluş savaşı'' sözlerine CHP, Deva ve Gelecek Partisi'nden tepki

“Ekonomik kurtuluş savaşı" açıklaması yapan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, CHP, Deva ve Gelecek Partisi’nin hedefindeydi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Geçiniz bunları. Millete gaz vermeyi bırak” dedi. Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu da ekonomik kurtuluş savaşı olmadığını savundu.

Erdoğan'ın ''ekonomik kurtuluş savaşı'' sözlerine CHP, Deva ve Gelecek Partisi'nden tepki

Ekonomik kurtuluş savaşı" açıklaması yapan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, CHP, Deva ve Gelecek Partisi’nin hedefi haline geldi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, konuşmasında şu sözlere yer vermişti:

- Ülkemizi bunca tuzaktan, bunca badireden nasıl çıkardıysak, Allah'ın yardımı ve milletimizin desteğiyle bu ekonomik kurtuluş savaşından da zaferle çıkartacağız.

“Ekonomik kurtuluş savaşı” dedi. Atlantik yanlısı ittifakın hedefi oldu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu grup toplantısında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı "Ekonomik kurtuluş savaşı" sözleri nedeniyle hedef aldı.

- Milli kurtuluş savaşı veriyormuş geçiniz bunları. Millete gaz vermeyi de bırakın. Otur adam gibi görevini yap. Senin ne mal olduğunu gördük. Sen artık Tc nin bu saatten sonra temel bir milli güvenlik sorunusun.

- 20 yıldır sen neredeydin. Bir Türk lirası bir liraydı sen başladığında ne oldu da 12 oldu.

Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu da ekonomik kurtuluşu olmadığını iddia etti. Davutoğlu, Kılıçdaroğlu ile paralel olarak “Milli güvenlik sorunu” ifadelerini de kullandı.

- Şu anda ülkemizde bir ekonomik kurtuluş savaşı falan yok. Kötü yönetimin elinde değersizleşmiş bir Türk lirası, itibarını yitirmiş bir Türkiye var.

- Hani her fırsatta ‘yerli ve millî’ diyorlar ya, işte bugün kendi kendilerine çıkardıkları gayet ‘yerli ve millî’ bir kriz var. Fakat ne yapıyorlar, kurdaki bu artışı adeta bir kurtuluş savaşı kimliğine büründürmeye çalışıyor. Elinde kuru ekmeği ile kalmış insanları, vatan savunmasındaymış gibi kandırmaya çalışıyorlar.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ise şu sözleri söyledi:

- Erdoğan-Bahçeli iktidarının ülkeyi batırarak verdikleri iktidarda kalma savaşının ismi “Ekonomik kurtuluş savaşı” değildir! Her açıklamaları ekonomiye atılan bir füze etkisi yapan bu cehalet lobisi artık milli güvenlik sorunudur. Kimler adına çalıştıkları araştırılmalıdır.

# chp # erdoğan # ekonomi # Ahmet Davutoğlu # deva # babacan # ekonomik kurtuluş savaşı # Gelecek Partisi # chp kemal kılıçdaroğlu # Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan # Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu