AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: ''Onlar gider, Yunanistan yine Türkiye ile baş başa kalır''

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Toplantının ardından AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik basın açıklaması yaptı.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: ''Onlar gider, Yunanistan yine Türkiye ile baş başa kalır''

AK PartiMerkezYürütmeKurulu (MYK), CumhurbaşkanıRecepTayyipErdoğan başkanlığında toplandı. Partigenel merkezindeki basına kapalı toplantı, saat 20.20'de başladı.

Toplantının ardından AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik basın açıklaması yaptı.

Ömer Çelik'in konuşmasından öne çıkanlar başlıklar şu şekilde:

- Yarın Rasim Öztekin'in cenaze törenine Kültür Bakanı'mız, ben, Numan Bey ve Mahir Bey hep beraber katılacağız. Türkiye'nin bu büyük sanatçısını son yolcuğuna uğurlamada hepimiz hazır olacağız.

- Diyarbakır annelerimizin evlat nöbetini yakından takip ediyoruz. 24 aile evladına kavuştu. Diliyoruz ki daha çok aile evladına kavuşsun. Tüm ailelerimize hürmetlerimizi iletiyoruz. Diyarbakır anneleri olarak andığımız annelerimiz, her zaman toplantılarımızda gündem maddesidirler. Ne durumda olduklarını değerlendiriyoruz.

- 24 Mart'ta büyük kongremizi gerçekleştireceğiz. Gençlerimizin büyük oranda parti yönetimlerinde yer alması tüm kademelere güçlü bir şekilde izlerini bırakmalarını önemsiyoruz.

Ömer Çelik konuşmasında 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne de değindi:

- 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne girerken canımızı çok yakan ağır bir takım kadın cinayetleriyle vahşi eylemlerle sarsıldık. Kadına karşı şiddede karşıyız dediğimizde birileri hemen çıkıp ayrımcılık ortaya koymuyor musunuz diyorlar. Kadına olan şiddete karşı çıkmak insanlığa olan şiddete karşı çıkmaktır. Tabii ki pozitif ayrımcılık yapılacak. Yıllarca negatif ayrımcılığa uğramışlar. Kadınlar her incindiğinde insanlığın incindiğini hiç bir şekilde unutmamak gerekiyor. Kadınların mücadelesine verilen destek, gelecek nesillerin hayatının daha iyi olmasına verilen destektir.

- Kadın ve çocuk istismarcılığıyla ilgili terör örgütlerinin yaptığı insanlık dışı uygulamalar konusunda hassasiyet oluşturulması gerekiyor.

''DAHA ÇOK VATANDAŞIMIZI AŞILAYACAĞIZ''

Çelik, Türkiye'nin koronavirüs ile mücadelesine ve aşılama çalışmalarına da değindi:

- Aşılamalar, büyük kapasiteyle, sağlık organizasyonumuzun büyük yeteneğiyle yerine getiriliyor. Daha çok vatandaşımızı aşılayacağız.

''ONLAR GİDER YUNANİSTAN YİNE TÜRKİYE İLE BAŞ BAŞA KALIR''

Dış politikaya da değinen Çelik, ''Onlar gider Yunanistan yine Türkiye ile baş başa kalır.'' dedi.

- Birtakım devletlerin Türkiye ile bilek güreşi yapmak için Yunanistan'ı yanına almasını, kalıcı bir ittifak zannetmesinler. Yarın onlar gider, Yunanistan yine Türkiye ile baş başa kalır bu bölgede.

- Afganistan barışına, bölge barışına katkı sağlayacak her türlü arabuluculuğun içinde oluruz.

Çelik, Papa ve Sistani'nin görüşmesine de değerlendirdi:

- Bu yaştaki iki siyasi ve dini liderin bir araya gelmesinin Irak ve bölge için iyi bir sonuç üretmesini ümit ediyoruz. Ayetullah Sistani'nin Irak'taki azınlıkların zulüm görmemesi, Şiilerle Sünniler arasında diyalogların doğru kurulması bakımından verdiği mesajların son derece kıymetli olduğunu değerlendiriyoruz.

# yunanistan # erdoğan # ak parti # parti # ırak # cumhurbaşkanı # başkanlık # Merkez # Afganistan # Ömer Çelik # çelik # toplantı # MYK # ömer # Tayyip # basın # basın açıklaması # recep # papa # Kurulu # genel merkez # AK Parti MYK # ak parti sözcüsü # AK # ak parti myk toplantısı # yürütme # ömer çelik açıklama yapıyor