Ece Üner'in yeni programı büyük tepki topladı

Kanal D'e yayınlanacak olan Ece Üner sunacağı yeni programın jeneriğinde eşi tarafından katledilen Yemen Akoda'nın kızının ses kaydı olması büyük tepkilere yol açtı. Konuya ilişkin Öncü Kadın Cumhuriyet Kadınları Derneği ve Ulusal Kanal'dan açıklamalar yapıldı.

Ece Üner'in yeni programı büyük tepki topladı

Kanal D'e yayınlanacak olan Ece Üner sunacağı yeni program 'Ece Üner ile susma' tanıtımı ile büyük tepkilerin odağı haline geldi.

Program tanıtımında, kocası tarafından sokak ortasında öldürülen Yemen Akoda'nın kızının feryatları kullanıldı.

Bu durum birçok çevrede rahatsızlığa neden oldu.

Vatan Partisi Öncü Kadın Genel Başkanı Meltem Ayvalı, Kanal D'yi ve Ece Ünlüer'i vahim bir olayı reklam malzemesi yapmakla suçladı:

- Gözlerinin önünde annesi öldürülmüş küçücük bir çocuğun çığlığını reklam malzemesi yapıyorsunuz! Sahte gözyaşlarınız ile seyirci avına çıkıyorsunuz! Acılarımızı satılığa çıkarıyorsunuz, KULLANIYORSUNUZ! Gerçekten duyarlı olan yalandan ağlayamaz. Kendiniz için "konuşuyorsunuz."

Cumhuriyet Kadınları Derneği Başkan Yardımcısı Avukat Nuriye Kadan da Twitter'dan tepki gösterdi:

- Kadına yönelik şiddeti, çocuk istismarını magazinleştirerek, devam eden davalar üzerinden yanlış bilgilerle bu uğurda verilen mücadeleye zarar veriyorsunuz daha fazla reyting uğruna. Bunlara prim vermeyin!

Kadan, bu tarz programlara algı yaratılmaya çalışıldığını söyledi:

- Son zamanlarda mantar gibi bu programlar türemeye başladı. Yaşanan acılar üzerinden duygu sömürüsüyle algı yaratmaya çalışıyorlar. Lütfen bu programları izleyerek kadın ve çocuk üzerinden kanayan yarayı daha da kanatmayalım.

- Bu türden programları da şikayet edelim. Tüm dünyanın sorunu olan kadına yönelik şiddet ve çocuk istismarında hep birlikte doğru çözümler için mücadele edelim.

Konuya ilişkin medyadan da tepkiler geldi. Ulusal Kanal Genel Yayın Yönetmeni Sinan Sungur, bu programlara karşı Radyo ve Televizyon Üst Kurumu'nun (RTÜK) ses çıkarmamasını eleştirdi:

- RTÜK'ün haber kanalları ve bültenleri ile ilgili uyarılarında haklı olduğu çok nokta var. Ancak bu programlara neden ses çıkmıyor? Bu programların yapımcıları gönül rahatlığıyla bu işlere imza atıyor? Yayıncıların çözmesi gereken acil bir sorun artık.

# türkiye # kanal d # vatan partisi # ulusal kanal # Vatan # Kadın Cinayetleri # emine bulut # ece üner