AK Parti'den Ali Babacan'ın Abdullah Gül itirafına sert tepki geldi

AK Parti üyesiyken Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a karşı seçim kampanyası yürüttüğünü itiraf eden Ali Babacan'a sert tepki geldi. AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin, Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın itirafını "İhanettir, iki yüzlülüktür" sözleriyle değerlendirdi.

AK Parti'den Ali Babacan'ın Abdullah Gül itirafına sert tepki geldi

AK Parti, Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın itirafını tepkiyle karşıladı.

- Ali Babacan bir yandan 3 Mayıs 2018 tarihinde 316 AK Partili milletvekili ile birlikte Recep Tayyip ErdoğanCumhurbaşkanı adayı gösterirken diğer yandan da Abdullah Gül’ün muhalefetin ortak Cumhurbaşkanı adayı gösterilmesi çalışmalarının tam ortasında, tam göbeğinde yer almış.

Babacan, AK Parti üyesiyken Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a karşı Abdullah Gül'ün adaylığı için kampanya yaptığını açıkladı. AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin, bunun bir ihanet olduğunu söyledi.

- Babacan’ın yüzü kızarmadan ifade ettiği bu durumu ilkeli bir siyaset anlayışıyla bağdaştırmak mümkün değil. Hadi gelin durumun adını tam koyalım: Bunun adı riyakarlıktır, sahtekarlıktır, ihanettir, ikiyüzlülüktür, sinsiliktir, utanmazlıktır, arkadan iş çevirmedir, pişkinliktir.

Bir tepki de AK Parti İzmir Milletvekili Alpay Özalan'dan geldi. Twitter'da Babacan'ın videosunu paylaşan Özalan, "İki yüzlülük" değerlendirmesi yaptı.

- Ali Babacan, cevap vermek isterken iyice rezil olmuş. 2018'de Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanı adayı olması için CHP ile anlaştık" diyor ama kritik süreçte istifa edip zarar vermeyi doğru bulmamış! Utanmadan, sinsice arkadan hançerliyor ama zarar vermek istememiş! İki yüzlü!

# erdoğan # ak parti # ali babacan # babacan # Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan # itiraf # sert tepki # cumhurbaşkanı adayı # fatih şahin # AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin # alpay özalan # Ali Babacan tepki # Ali Babacan CHP # erdoğan abdullah gül