Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin: ''ABD yaptırım aracı olarak doları kullanmakla hata yapıyor''

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya Enerji Haftası Forumu sonrası değerlendirmelerde bulundu. ABD'li CNBC kanalına konuk olan Putin, ABD'nin doları bir yaptırım aracı olarak kullanarak hata yaptığını söyledi. Ayrıca doların evrensel bir rezerv para birimi olarak mutlak rekabet gücünü baltaladığını da vurguladı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin: ''ABD yaptırım aracı olarak doları kullanmakla hata yapıyor''

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya Enerji Haftası forumunun genel oturumu sonrası ABD'li CNBC kanalına değerlendirmelerde bulundu. ABD'nin doları bir yaptırım aracı olarak kullandığını söyledi.

- ABD'nin yaptırım aracı olarak doları kullandığında çok büyük bir hata yaptığını düşünüyorum.

Putin, birçok ülkenin dolar varlıklarının azaldığını ve dolar saltanatının artık güç kaybettiğini dile getirdi.

- ABD’nin bindiği dalı kestiğini söylemek mümkün. Zira doların dünya çapında rezervpara birimi olması kesinlikle bir avantaj, ancak onlar bu şekilde bu pozisyonu baltalıyorlar, anlık siyasi durum uğruna kendi stratejik ekonomik çıkarlarına zarar veriyorlar.

Rus lidere göre Moskova, ABD’de olanları dikkatle takip ve analiz ediyor, uzun vadede kendi çıkarları korumak için gerekli adımları atıyor.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Çin ile ilişkileri de değerlendirdi. Çin ile ticaretinin arttığını söyleyen Putin, "Bizim için son derece güvenilir bir ortak olmaya devam ediyor" dedi.

# abd # rusya # Putin # çin # dolar # Biden # abd biden # yaptırım # moskova # rezerv # rusya putin # abd yaptırım # Rusya Enerji Haftası Forumu # para birimi # ABD yaptırım dolar # CNBC