Diyarbakır'da sıcaktan bunalan vatandaşlar soluğu Sinek Çayı'nda aldı

Kavurucu yaz günlerinde sıcaktan bunalan Diyarbakırlılar, Sinek Çayı'nda serinliyor. Suyun içinde kurulan masalarda çay içen vatandaşların ayaklarına balıklar dokunuyor. Koronavirüs salgınında vatandaşlar doğayla baş başa izole bir tatil fırsatı buluyor.

Diyarbakır'da sıcaktan bunalan vatandaşlar soluğu Sinek Çayı'nda aldı

Diyarbakır'ın Çermik ilçesi, 40 dereceyi aşan sıcaklardan bunalanların imdadına yetişiyor. Serinlemek ve doğayla baş başa kalmak isteyenler ilçedeki Sinek Çayı'nı tercih ediyor.

Sinek Çayı, Koronavirüssalgınında vatandaşlara doğanın kucağında izole bir dinlenme ortamı sunuyor.

İşletmeciler Çermik ilçesinin Diyarbakır'daki en serin ilçe olduğunu söylüyor.

Vatandaşlar Sinek Çayı'na kurulan masalarda oturup çay içerken balıklar ayaklarına dokunuyor. Sinek Çayı ve Kanyonu, yüzlerce yıldır şifa dağıtan kaplıcalarının yanısıra, kaya tırmanışı ve rafting tutkunlarının da yeni rotası oldu.

Bölge, efsanelere konu olan ve peribacalarını andıran Gelincik Dağı, Yabanardı Mahallesi'ndeki İkiz Şelaleler, doğa yürüyüşü parkuru gibi çok sayıda tarihi, kültürel ve doğal güzelliği bünyesinde barındırıyor.

# diyarbakır # koronavirüs # tarih # tatil # salgın # doğa # Kültür # Vatandaşlar # Çermik # sıcaklıklar # doğal güzellik # izole # Sinek Çayı