Cemaatin hedefindeki o polisler ilk kez konuştu
Emniyet İstihbarat Daire Başkanlığı'nda Fethullah Gülen Örgütü'ne (FETÖ) bağlı örgüt kurarak siyasetçi, gazeteci ve önemli birimlerde görev yapan bürokratları Razaman Akyürek ve Ömer Altıparmak liderliğinde yasadışı dinlediği tespit edilen birim 12 polisi de dinledi.
Emniyet İstihbarat Daire Başkanlığı'nda Fethullah Gülen Örgütü'ne (FETÖ) bağlı örgüt kurarak siyasetçi, gazeteci ve önemli birimlerde görev yapan bürokratları Razaman Akyürek ve Ömer Altıparmak liderliğinde yasadışı dinlediği tespit edilen birim 12 polisi de dinledi.
Aralarında eski İstihbarat Daire Başkanı Sabri Uzun, eski Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Emin Arslan'ın ve Emniyet Genel Müdürlüğü'nde önemli birimlerde görev yapan polisler yasadışı olarak farklı isim ve çeşitli örgütlerle bağlantılı gösterilerek kendilerini dinleyenlerden şikayetçi oldu. Aydınlık Mehmet Bozkurt'un haberine göre dinlenenler arasında Milli Güvenlik Kurulu sunulmak üzere İçişleri Bakanı'na sunum hazırlayan birimin başındaki polis şefi de yer alıyor.
Şikayetçi polislerin ifadelerinde örgüte ilişkin şoke eden detaylar yer aldı. Halen Eskişehir Emniyet Müdürlüğünde 4. Sınıf Emniyet Müdürü olarak görev yapan 2007'ye kadar İstihbarat Daire Başkanlığı'nda çalışan H.İ.Y. Ifadesinde, "1999 yılından beri İstihbarat biriminde sistematik ve planlı olarak, ben de dahil çok sayıda personel birimden uzaklaştırıldı. 2007 yılına gelindiğinde dairede paralel yapıdan olmayan neredeyse hiç kimse kalmadı" dedi.
GÜLENCİLER POLİSLERİ İBDA-C'Lİ DİYE DİNLEDİ
Emniyette halen çeşitli birimlerde görev yapan K.Ö., C.U., B.Ö., H.İ.Y., H.A. ve F.E., "İBDA-C terör örgütü ve irtibatlı unsurların ülkemizdeki faaliyetlerinin deşifre edilerek, gerçekleştirilebilecek muhtemel eylemlerin engellenmesi" gerekçesiyle Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesinin 16 Mayıs 2008 tarih kararıyla 3 ay süreyle telefonlarının dinlendiği, tespit edildiği, sinyal bilgileri değerlendirildiği ve konuşmalarının İstihbarat Daire Başkanlığı'nda oluşturulan yasadışı Gülen Örgütlenmesi bağlı yapı tarafından kayda alındığı tespit edildi.
Cemaatin hedefinde olan polislerin o dönem yaşananları ilk kez şöyle anlattı:
'MGK'YA SUNUM HAZIRLIYORUM'
Emniyet Genel Müdürlüğü Tanık Koruma Daire Başkanlığında çalışan B.Ö ifadesinde, dinlenen telefon hattının adına kayıtlı olduğunu ve fiilen kullandığını, hakkında verilen dinleme kararında ismi geçen Bülent Aktürk'ü tanımadığını belirtti. Yasa dışı dinlemenin yapıldığı tarihte Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Kalem Müdürlüğü Strateji Geliştirme, Analist ve Destek Birim Amiri olarak görev yaptığını ifade etti. Bu büronun o dönemde Genel Müdür olan Oğuz Kağan Köksal'ın makamının hemen yanında bulunduğunu ve Genel Müdürle birlikte çalıştığını, Milli Güvenlik Kurulu toplantılarına İçişleri Bakanının yapacağı sunumları kendisi ve çalıştığı ekibin hazırladığını, kendisini terör örgütü üyesi gibi göstererek sahte isimle yasa dışı dinleme yapanlardan şikayetçi olduğunu belirtti.
'GÜLENCİ OLMAYAN BU TARZ YERLERDE ÇALIŞAMAZ'
Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı'nda görevli H.A. ifadesinde, 1997 yılında komiser yardımcısı olarak mesleğe başladığını ve 12 yıl boyunca terörle mücadele birimlerinde görev yaptığını, 2003 yılından beri fiilen kendisinin kullandığı telefonunu dinleyenler hakkında şikayetçi olduğunu söyledi. Resmi evraklarda geçen Halis Altan isimli bir şahıs tanımadığını, 2008 yılında Harran İlçe Amiri olarak görev yaparken Haziran ayında Teörörle Mücadele Daire Başkanlığına tayininin çıktığını, telefonunun dinlenmesinin bu tayinin engellenmesi amacıyla yapıldığını düşündüğünü belirtti.
Dinlemelerin yapıldığı dönemde başta İstihbarat olmak üzere Emniyet teşkilatının kritik birimlerinde Fettullah Gülen örgütlenmesine mensup olmayan hiç kimsenin bu tarz yerlerde çalışamadığını belirten H.A., bu nedenle kendisi hakkında dinleme yapılan kişilerinde bu örgütsel yapı içerisinde hareket ettiklerini, bu örgütsel yapı içerisinde telefonlarının dinlenilmesi eylemini gerçekleştiren tüm şüphelilerden şikayetçi olduğunu belirtti.
'GÜLENCİLERE KARŞI OLANLAR HAKKINDA İHBAT MEKTUPLARI GELDİ'
F.E. ifadesinde, 7 yıldan beridir Ankara Emniyet Müdürlüğü Özel Güvenlik Şube Müdürlüğünde görev yaptığını, dinlemeye konu edilen telefon hatlarının kendisine ait olduğunu, bu telefonlarla ilgili sahte isim olarak belgelere yazılan Yılmaz Fettah Er isminde bir şahıs tanımadığını söyledi.
Komiser yardımcısı olarak göreve başladıktan sonra 2001 yılından itibaren Fettullah Gülen örgütünün kendisi ve kendisi gibi bu yapılanmaya karşı gelen teşkilat mensupları hakkında isimsiz ihbar mektupları kullanarak haklarında soruşturma açılmasını sağlamaya çalıştığının altını çizen F.E., bu eylemin organize bir şekilde gerçekleştirildiğini, amaçlananın kendisi ve kendisi gibi olanların teşkilat içerisinde yükselmelerini engellemek olduğunu, bu şekilde evraklarla dosyaların kabartılarak kritik görevlere ve rütbelere gelmemelerinin amaçlandığını söyledi.
'HAKİMLERDEN ŞİKAYETÇİ OLDU'
Müşteki G.C.C. ifadesinde, Emniyet Genel Müdürü 1. Hukuk Müşaviri Yardımcısı olarak çalıştığını, 2009 yılı içerisinde Emniyet Genel Müdür Yardımcısı olan Emin Arslan'a yönelik bir operasyonda daha önce hiç görmediği Habip Kanat isimli bir şahsı koruduğu iddiasıyla adli soruşturmaya maruz kaldığını, hakkında İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesine dava açıldığı söyledi.
Hakkındaki soruşturma nedeniyle pasif görevlere atandığını, terfi edemediğini, hakkında sahte oluşturulmuş bilgi notlarına dayalı olarak önleme dinlemesi yapıldığını, hakkındaki dinlemeye gerçekleştiren görevliler ile kararı veren Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi hakimlerinden şikayetçi olduğunu belirtti.
'2007'DE İSTİHBARATTA PARALEL OLMAYAN KALMADI'
H.İ.Y halen Eskişehir Emniyet Müdürlüğünde 4. Sınıf Emniyet Müdürü olarak görev yaptığını, 31 Temmuz 2007 tarihine kadar İstihbarat Daire Başkanlığında çalıştığını belirterek görevden uzaklaştırılmasının nedenlerini anlattı. Hakkında dinleme yapıldıktan sonra 2 yıl süreyle İstihbarat biriminde çalıştığını, 2010 yılı Nisan ayında görevde gerekli özeni göstermediği gerekçesiyle "muğlak bir ifadeyle istihbarat hizmetlerinden ayrılmak zorunda" bırakıldığını söyledi. H.İ.Y., 1999 yılından beri İstihbarat biriminde sistematik ve planlı olarak kendisi gibi çok sayıda personelin birimden uzaklaştırıldığını, 2007 yılına gelindiğinde dairede paralel yapıdan olmayan neredeyse hiç kimsenin kalmadığını, kendisi hakkında bu şekilde hukuksuz dinlemeyi gerçekleştirenlerden ve uygulayanlardan şikayetçi olduğunu belirtti.
AKYÜREK VE ALTIPARMAK ÖRGÜT LİDERİ
Sahte isim ve suçlamalarla, aralarında siyasetçi, gazeteci, bürokrat ve polislerin de bulunduğu 48 kişinin, usulsüz olarak dinlenmesi üzerine başlatılan soruşturmada 50 polis hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı iddianame düzenlendi.
İddianamede, Emniyet İstihbarat Daire Başkanlığında Fethullah Gülen Örgütü’nün (FETÖ) alt yapılanması kapsamında örgüt kurulduğu tespit edildi. Örgütün yöneticiliğini eski Emniyet İstihbarat Daire Başkanları Ramazan Akyürek ve Ömer Altıparmak’ın yaptığı savunuldu. 38 kişinin müşteki, 10 kişinin de mağdur sıfatıyla yer aldığı iddianame, Ankara 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.
ulusalkanal.com.tr