Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar: ''PKK tek bir silahı olmayan askerleri hedef aldı''

Kayseri'de konuşan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, 5 yıl önce PKK saldırısında şehit olan 15 askeri andı.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar: ''PKK tek bir silahı olmayan askerleri hedef aldı''

Kayseri'de konuşan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, 5 yıl önce PKK saldırısında şehit olan 15 askeri andı. PKK'lıların tek bir silahı olmayan askerleri hedef aldığını söyledi.

O dönem Genelkurmay Başkanı sıfatı ile Fırat Kalkanı Harekatı'nın sevk ve yönetimi için komutanlarla birlikte ciddi çalışmalar yürüttükleri esnada, sabah saatlerinde çok acı bir haber aldıklarını aktaran Akar, şunları söyledi:

- Kayseri'de bir patlama olduğunu, 15 askerimizin şehit olduğunu, çok sayıda yaralı olduğunu gördük ve hemen buraya geldik. Terör örgütü PKK, alçak saldırılarının en adi örneklerinden birini orada işlemişti. Bu bizim faaliyetlerimizi hiçbir şekilde aksatmadı. Bilakis yapmakta olduğumuz terörle mücadeleyi daha da artan bir şiddet, tempoda sürdürmemize vesile oldu. Mücadelemiz devam ediyor.

- Bu olayda, 17 Aralık'ta alçak saldırı sonucunda hayatını kaybeden askerlerimizin özellikle tek birinde silah yoktu. Bu, terör örgütünün ne kadar alçak olduğunu anlamak için başlı başına bir örnek. Silahsız insanlara karşı alçak bir saldırı gerçekleştirdiler. 15 askerimizi haince katlettiler.

Teröre karşı kararlılık mesajı veren Bakan, "Cumhuriyet tarihimizin en yoğun operasyonel dönemini yaşıyoruz" dedi.

# hulusi akar # terör örgütü pkk # msb # terör saldırıları # şehit # terör saldırısı # Fırat Kalkanı Harekâtı # hulusi akar pkk # Hulusi Akar son dakika # Hulusi Akar açıklamaları # Hulusi Akar son açıklamaları