81 ilde Zehir-2 Operasyonu başlatıldı

Emniyet güçleri sahte ve kaçak alkol tacirlerine nefes aldırmıyor. Yurt genelinde 54 kişinin hayatını kaybetmesinin ardından bir operasyon daha başlatıldı. İçişleri Bakanlığı'nca başlatılan Zehir-2 operasyonu kapsamında 563 adrese baskın düzenlendi. Çok sayıda kişi gözaltına alınırken, binlerce litre sahte ve kaçak alkol ele geçirildi.

81 ilde Zehir-2 Operasyonu başlatıldı

Emniyet güçlerinin, kaçak ve sahte alkole karşı operasyonları devam ediyor.

Geçtiğimiz günlerde başlatılan “Zehir” kod isimli operasyonların ardından, “Zehir 2” operasyonları için düğmeye basıldı.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ekipleri, kaçak veya sahte alkollü içkinin üretimi ve tüketicilere ulaştırılmasını önlemek amacıyla yapılan operasyonlarla vatandaşın sağlığının korunması hedefleniyor.

10 Aralık'tan bu yana 54 kişinin hayatını kaybetmesinin ardından başlatılan operasyonda eş zamanlı olarak 563 adrese baskın düzenlendi. Tonlarca sahte ve kaçak alkole de el konuldu.

Operasyon kapsamında; ülke genelinde yasa dışı imalathane ve depo olarak kullanılan, yetkisiz etil alkol satışı yapılan adreslerde arama yapılırken, ilgili cumhuriyet başsavcılıklarınca haklarında gözaltı kararı bulunan çok sayıda şüpheli de yakalandı.

Öte yandan 81 ilde yapılan, 'Zehir' ve 'Zehir-2' kod adlı operasyonlarda yaklaşık 1000 adreste arama yapıldığı, 100'den fazla şüphelinin de gözaltına alındığı belirtildi.

# sahte içki # Baskın # sahte alkol # sahte içki operasyonu # eş zamanlı baskın # Zehir 2 Operasyonu