Fener Kilisesi Papazı Rusya düşmanlığında

İstanbul’daki Fener Rum Patrikhanesi, azınlık kilisesinin ötesinde faaliyetler içerisinde. Sınırlarını aşan Fener Kilisesi Papazı Bartholomeos ABD kuklası Zelenskiy ile görüştü, “Dualarımız Zelenskiy ile” dedi.

Türkiye ile Rusya arasında ihtilaflardan olan Fener Rum Patrikhanesi, Rusya’nın Ukrayna yönelik askeri harekâtında Zelenskiy yönetimine destek verdi.

Fener Kilisesi papazı Bartholomeos, Zelenskiy ile görüştü. Zelenskiy’ye desteklerini sunan Bartholomeos, Rusya’yı işgalci ilan etti.

CNN Türk’e konuşan Bartholomeos, Fener Kilisesi'nin Ukrayna’daki faaliyetlerini de anlattı.

Rum Ortodoks Kilisesi papazı, Ukrayna kilisesinin Rus Patrikhanesi’nden kopup Fener Kilisesi eksenine girmesinden mutluluk duyduğunu dile getirdi.

Fener Rum Patrikhanesi, Lozan Antlaşması hükümlerini çiğneyerek kiliseyi evrensel ilan etti. Bartholomeos’un önderliğinde Ortodoks kiliseleri bir araya getirilmek için Avrupa-Asya ekseninde yoğun etki ajanlığı faaliyeti yürüten Kilisenin en büyük destekçisi de Amerika Birleşik Devletleri.

# türkiye # rusya # amerika # Ukrayna # türk # rus # askeri # cnn türk # Zelenskiy # fener rum patrikhanesi # Fener Rum Kilisesi # Rum kilisesi