CKD ev kadınları ile buluştu: 'Üretimde ve İstihdamda Ev Kadınları Zirvesi''

Cumhuriyet Kadınları Derneği’nin düzenlediği Üretimde ve İstihdamda Ev Kadınları Zirvesi, İstanbul’da yapıldı. Ev kadınları taleplerini Cumhuriyet Kadınları Derneği’ne attı. Ev kadınları, üretmek ve sosyal hayatta daha çok var olmak istediklerini dile getirdi.

Ev Kadınları, sorunlarını ve taleplerini anlatmak üzere Cumhuriyet Kadınları Derneği’nin düzenlediği Üretimde ve İstihdamda Ev Kadınları Zirvesi’nde buluştu.

Zirvenin açılış konuşmasın CKD Fatih Şube Başkanı Ender Zeyrek yaptı. Zeyrek, Asıl mesleği annelik olarak görülen ev kadınlarının soysal alanda kısıtlandığını ve buna çözüm üreteceklerini vurguladı.

Katılımcı ev kadınlarından olan Birgül Ceylan, ev kadınlarının üretime dahil olamadığı için yaşadıkları ekonomik zorluklardan bahsetti.

Kastamonu Derneği Başkanı Emine Çelik , aile yaşantısı ile birlikte kadınların farklı alanlarda da rol almasının önemli olduğunu söyledi.

Rumeli Balkan Kadınları Derneği Başkan yardımcısı Cemile Çetin ise demokratik kitle örgütlerinin ve derneklerin, kadınların üretkenliğini öne çıkartmada önemli olduğunun altını çizdi.

# ev kadınları # Cumhuriyet Kadınları Derneği