Ali Babacan ve eşinden TSK'ya kimyasal silah iftirası atan Fincancı'ya: "Geçmiş olsun"

Ali Babacan ve eşi Ülkü Zeynep Babacan, TSK'ya kimyasal silah iftirası atan TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı'ya geçmiş olsun dileklerini iletti.

PKK’nın kanalında Türk Ordusunun kimyasal silah kullandığı iftirasını atan Türk Tabipleri Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı, "Terör örgütü propagandası" yaptığı gerekçesiyle 2 yıl 8 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. İstanbul 24. Ağır Ceza Mahkemesi kararla birlikte Fincancı’nın tahliyesine hükmetti.

Ardından Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve eşi Ülkü Zeynep Babacan Fincancı'ya geçmiş olsun dileklerini ilettiler.

BABACAN NE DEMİŞTİ?

Geçtiğimiz günlerde Haber Türk Televizyonunda partisinin “Temel Haklar Eylem Planı”nı anlatan Babacan, hükümet olduklarında tarikatların yasal olacağını söyleyerek şunları belirtmişti:

- Bizim parti programımızda zaten inanç özgürlüğünün bir alt kalemi inancı doğrultusunda örgütlenebilme özgürlüğüdür bu çok temel bir insan hakkıdır. Bunu sağlamak zorundayız. Dini gruplar adı tarikat olsun cemaat olsun hiç önemli değil. Resmen de yapabilsinler.
# ali babacan # Şebnem Korur Fincancı # tsk