Bakan Karaismailoğlu: 1915 Çanakkale Köprüsü tarihe geçti

Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu, 318 metrelik Çanakkale Köprüsü'nün kulelerinde incelemelerde bulundu. Bakan, kulelerin üzerine yerleştirilen 16 metrelik top mermileri ile 1915 Çanakkale Köprüsü dünyanın en uzun kulelerine sahip asma köprü olarak tarihe geçtiğini duyurdu.

Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu, 318 metrelik Çanakkale Köprüsü'nün kulelerinde incelemelerde bulundu. Bakan, kulelerin üzerine yerleştirilen 16 metrelik top mermileri ile 1915 Çanakkale Köprüsü dünyanın en uzun kulelerine sahip asma köprü olarak tarihe geçtiğini duyurdu:

- 1915 Çanakkale Köprüsü gibi nice dev eseri turizme kazandırdık. Çanakkale Köprüsü ve Malkara-Çanakkale otoyolu da bakanlığımız tarafından hayata geçirilen en müstesna projelerden biri.

Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu, bu yıl açılışı yapılan Çanakkale Köprüsü'nde açıklamalarda bulundu. 318 metrelik kulelerde incelemelerde bulunan Karaismailoğlu, köprünün tarihe geçtiğini ifade etti:

- 100 km uzunluğundaki Malkara-Çanakkale yolu 40 km kısalmıştır. 1915 Çanakkale Köprüsü mimarlık tasarımını ile enlerin projesi oldu. Kulelerin kırmızı beyaz rengi al bayrağımızı temsil etmektedir. 318 metrelik kulelerin üzerine yerleştirdiğimiz 16 metrelik top mermileri ile 1915 Çanakkale Köprüsü dünyanın en uzun kulelerine sahip asma köprüsü olarak tarihe geçmiştir.
# 1915 Çanakkale Köprüsü # Adil Karaismailoğlu # çanakkale # Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu # ulaştırma ve altyapı bakanı