İyi Parti'de koltuk savaşları: Ankara'dan sonra şimdi İzmir

İyi Parti, il başkanlıklarındaki koltuk kavgalarıyla çalkalanıyor. İyi Parti teşkilatlarında yaşanan iktidar savaşı, Ankara’dan sonra İzmir’e taşındı. Kongre sürecinde Partinin önde gelenleri, İzmir’de farklı adaylar üzerinden kavgaya tutuştu.

İYİ Parti’nin 3. Olağan İzmir İl Kongresi Kültürpark Celal Atik Spor Salonunda yapıldı.

Kongrede İyi Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu'nun desteklediği avukat Ülkü Doğan ile Meral Akşener’in Başdanışmanı Aytun Çıray’ın desteklediği Sinan Bezircilioğlu yarıştı.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in kongreye katılmaması dikkat çekti.

Seçimlerin yaklaştığı dönemde il teşkilatlarında vekillik istifası için boşalan koltuklar için yapılacak başkanlık seçimleri İyi Parti'de gerilimlere neden oluyor.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in hastanelik olduğu ve kongrenin ertelendiği “Ankara gerilimi”nin ardından İzmir il başkanlığı seçimi için İzmir Milletvekilleri Müsavat Dervişoğlu ile Aytun Çıray arasındaki kavga da kamuoyuna yansımıştı.

Ülkü Doğan’ı destekleyen Müsavat Dervişoğlu, kongre öncesi yaptığı açıklamalarda, Aytun Çıray’ın desteklediği Sinan Bezircilioğlu’nun “genel merkezin adayı” olduğu yönündeki iddialar hakkında konuştu. “İzmir’de 25 yıldır siyaset yapıyorum ve bahse konu kişiyi tanımıyorum.” Dedi.

Partisini de eleştiren Dervişoğlu, “Bu kadar tartışmanın ve bilgi kirliliğinin olduğu yerde demek ki süreç doğru yönetilmemiştir. Doğru yönetilmeyen sürecin de yanlış sonuçları kendini gösterir.” İfadelerini kullandı.

İzmir'deki durumdan memnun olmayan Meral Akşener'in de kongreye katılmayarak hiçbir adayı desteklemediği mesajını verdiği belirtiliyor.

İYİ Parti'de Ankara İl Başkanlığı için parti içinde Koray Aydın cephesiyle Meral Akşener cephesinin farklı adaylar çıkarması krize yol açmıştı. Koray Aydın'ın 10 Ocak günü sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Serdar Tunç hakkında “adayımız” demiş, peşinden genel merkez destekli İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Dikbayır “Ankara İl Başkan Adayımız Batuhan Yılmaz” açıklaması yapmıştı.

Yaşanan gerilim sonrası 14 Ocak’taki İyi Parti Ankara İl Kongresi, hiçbir gerekçe gösterilmeksizin 29 Ocak’a ertelenmişti.

Kongreye 1 gün kala gerilimin had safhaya ulaşmasıyla sorunu çözemeyen Meral Akşener’in fenalaşarak hastaneye kaldırılmasının arkasında bu nedenin yattığı öne sürülmüştü.

# İyi Parti # meral akşener # Koray Aydın # Müsavat Dervişoğlu # aytun çıray