Süleyman Soylu'dan Sırrı Sakık'a Sert Tepki! "PKK'ya Laf Söyle..."

DEM Parti Milletvekili Sırrı Sakık, Meclis'teki konuşmasında PKK ile açılıma dönülmesi gerektiğini savundu. Bahçeli ve Erdoğan'ı göreve çağıran Sakık'a tepki Süleyman Soylu'dan geldi. Soylu, "Sen kimseyi göreve davet etme, PKK'ya laf söyle" dedi.

Süleyman Soylu'dan Sırrı Sakık'a Sert Tepki! "PKK'ya Laf Söyle..."
Süleyman Soylu'dan Sırrı Sakık'a Sert Tepki! "PKK'ya Laf Söyle..."

Terör örgütünün siyasi yüzü DEM Parti'nin milletvekili Sırrı Sakık, Meclis kürsüsünde, PKK'nın saldırılarında yitirdiğimiz şehitlerle ilgili konuştu. Sakık, terör örgütü PKK'nın adını anmadığı konuşmasında, PKK açılım sürecinin yeniden başlaması çağrısı yaptı. Sakık'ın konuşmaları üzerine Eski İçişleri Bakanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu, Sakık'ın sözlerine sert tepki gösterdi. 

Sakık PKK'yı Gizledi, Çözüm Sürecini İşaret Etti

PKK'nın Meclis'teki uzantısı DEM Parti Milletvekili Sakık, yaptığı konuşmada PKK'nın ismini anmazken, Meclis'in Türk askerinin operasyon sahasını genişleten tezkerelere onay vermesini eleştirdi. Sakık, "Oysaki bu çözüm yeri bu parlamento, sürekli tezkerelere onay veren, Anadolu’nun yoksul çocuklarını ölüme gönderen…" ifadelerini kullandı.

Sırrı Sakık Meclis'te konuştu
DEP Milletvekili Sırrı Sakık PKK'ya tek kelime etmedi.

Sakık, Meclis'te "hamaset" dili yaratıldığını savunarak, "Bunlar geçmişte yaşandı. HDP binalarının nasıl ateşe verildiğini, Kürtçe konuşan ailelerin nasıl kurşunlandığını da biliyoruz. Bu, parlamentodaki hamaset dilinin bir ürünüdür." ifadelerini kullandı.

Süleyman Soylu'dan Sırrı Sakık'a Sert Tepki! "PKK'ya Laf Söyle..." - Resim : 2
Sırrı Sakık ve Süleyman Soylu arasında gerilimli anlar yaşandı.

Sakık, PKK açılımının yeniden başlaması gerektiğini savundu. "Türkiye’nin ihtiyacı olan tek şey barıştır." diyen Sakık, bunun da 2013 yılında yapılan ve Güneydoğu'da PKK'nın etki alanındaki HDP belediyelerinin sözde "özerklik" ilanıyla birlikte "Hendek Operasyonları" ile sonuçlanan PKK açılımına geri dönülerek başarılabileceğini savundu. 

Süleyman Soylu'dan Sakık'a Sert Tepki

Sakık'ın konuşmasını yaptığı sırada Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sakık'a sert tepki gösterdi. Sakık'ın "Ben sizleri yürekten göreve davet ediyorum. Bu topraklarda barışın inşa olmasını istiyorum" ifadelerini kullandığı sırada Soylu'dan tepki geldi.

Süleyman Soylu'dan Sırrı Sakık'a Sert Tepki! "PKK'ya Laf Söyle..." - Resim : 3
Süleyman Soylu'dan Sırrı Sakık'a sert tepki.

Soylu, "Ne göreve davet ediyorsun? Savaş devlet arasında olur. Hadi oradan. Sen kimseyi göreve davet etme, sen PKK'ya laf söyle. Senin kim olduğunu biliyorum" ifadelerini kullandı. Kürsüde bulunan Sakık ve Süleyman Soylu arasında kısa süreli gerginlik çıktı. 

# süleyman soylu # Sırrı Sakık