İmamoğlu sıkıştı devreye Soner Yalçın girdi

Ulusal Kanal muhabiri Ülkühan Doğanbey'in soruları, İmamoğlu'nu çaresiz bıraktı. Devreye İBB reklamı alan ve İmamoğlu yanlısı tutumuyla bilinen Oda TV girdi, yüksek maaş ve 'yükselme' teklifinde bulundu. Soner Yalçın, 'Biz de o yollardan geçtik, oradan çık.’ dedi. Doğanbey tereddütsüz reddetti.

Ulusal Kanal Muhabiri Ülkühan Doğanbey'in soruları İmamoğlu'nu köşeye sıkıştırdı. Ulaşım zammı sonrası Doğanbey İmamoğlu'na seçilmeden önce verdiği vaatleri hatırlatmış ve vaatlerini yerine getirip getirmeyeceğini sormuştu. İmamoğlu bu soru karşısında cevapsız kalmıştı. Yine Doğanbey, başka bir basın toplantısında İmamoğlu'na HDP ile ilişkisini sormuş, İmamoğlu da "HDP'ye desteği için teşekkür ederim" yanıtını vermişti.

İmamoğlu'na yönelik haberleri engelleyemeyince, çareyi Ülkühan Doğanbey'i satın almakta buldular. Doğanbey'i arayan Oda TV Yazı İşleri Müdürü Can Özçelik, “Orada kazandığının çok üstünde kazanırsın, en düşük 20 bin ile başlarsın, yol ve yemek de veriyoruz.” dedi. Maaşla ikna edemeyeceklerini anlayınca, “Kalıbına sığmıyorsun, orada olduğun yerde sayma, buralardan yükselirsin.” diyerek kariyer teklifi yaptı. Doğanbey, Özçelik'in teklifini, "Ben Aydınlıkçıyım, doğru bildiğim yolda yürürüm" diyerek reddetti. 

Özçelik'in teklifini reddeden Doğanbey'i bu kez Oda TV'nin patronu Soner Yalçın aradı. Yalçın, “Biz de geç- tik o yollardan ama senin kadar gözü kara değildik, neden reddettin? Nerede çalışmak istersen orayı söyle, orada da çalışabilirsin.” diyerek ısrar etti. Ulusal Kanal Genel Yayın Yönetmeni Sinan Sungur, “Siyasi olarak baş edemeyince satın alma yoluna başvurdular. Anlaşılan o ki OdaTV, İmamoğlu’nu kurtarma ve arkasını toplama işine de girmiş.” diye konuştu.

# Ana Haber # ulusal kanal # Soner Yalçın