MMU, ANKA-3, HÜRJET ve ATAK-2 görücüye çıkıyor

Milli Savunma Sanayii ürünlerimiz görücüye çıkıyor. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, konu hakkında Ulusal Kanal'a konuştu.

Milli Savunma Sanayii ürünlerimiz görücüye çıkıyor. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, konu hakkında Ulusal Kanal'a konuştu. Demir "Bu ürünler bir dönüm noktası oluşturacak. Havacılıkta artık Türkiye bir çıkışta. Malumunuz Hürkuş ilk ürünümüzdü. Daha sonra SİHA’larımız sahneyi aldılar. Dünyada ses getirdiler. Süper lige çıktı Türkiye. Artı bütün dünyaca tanınıyor." ifadelerini kullandı. Ayrıca Demir şunları kaydetti:

- İnsansız sistemlerle bir taraftan baykar’ı bir taraftan tusaş ürünlerle hem kendi tsk hem de güvenlik güçlerimize hem de dünyada birçok ülkeye bu ürünleri satıyorlar. Yine insanlı sistemlerde de yeni bir döneme geçtik. HÜRJET’imiz ve mmu’mız şu anda devreye alınıyor. Görücüye çıktılar. Kızılelma’dan sonra jet motorlu insansız hava uçağımız ANKA-3 de bugün görücüye çıkmış olacak. Öner kanatlarda da helikopterlerimiz görmüş olacaksınız. Yani havacılığın hemen hemen her sektöründe biz varız demenin günü bugün.

ANKA-3 ne zaman uçacak?

Demir, ANKA-3'ün ne zaman uçacağına dair önemli bilgiler verdi.

- Çok yakında birkaç hafta sayın, göreceksiniz uçtuğunu. Bu ay içinde uçtuğunu görebilirsiniz. HADİ BU ay olmadı gelecek ay onu da geçmez diye düşünüyoruz. Tabi ürünler birbirlerini kıskanarak da Kızılelma’yı da görünce herhalde ANKA-3ü burada tutamayabiliriz. O da kardeşinin yanına gitmek isteyebilir Çok yakında bekliyoruz onun da uçmasını.

ATAK-2 ve ATAK-1 arasındaki fark nedir?

İsmail Demir, ATAK-1 için övgü dolu sözler söylerken ATAK-1 VE ATAK-2'yi özellikleri açısından karşılaştırdı.

- Bir klasman farkı. Helikopterleri özellikli kılan çevikliği bu tip ATAK tipi helikopterlerde bir de atış ve vuruş gücü. Tabii, taşıma kapasitesini arttırdığınızda üzerine koyacağınız silah ve mühimmatların çeşidi ve ağırlığı, cinsi, sayısı artıyor. O da vurucu kabiliyetinin daha ileri olması gerekiyor. Şimdi havaya kaldırdık atak 2’mizi üzerindeki silahlarımızı entegre etmeye başlayacağız ama bir taraftan da çeviklik ve ataklık önemli. ATAK malum dünyada kendisinden söz ettiren bir ligde. Çok çevik ve vurucu gücü önemli olan bir helikopterimiz. Atak-2’nin de aynı çevikliğe sahip olması için çeşitli testleri ve tasarım özellikleri ikincisine eklenmeye devam demek.

Hürjet standartlarında dünyada uçak üretebilen kaç uçak var? Rakiplerimiz kimler? Yoksa hürjet rakipsiz mi?

Hürjet'in rakiplerine de değinen Demir şunları söyledi:

- Tabii ki rakipsiz değil ama HÜRJET’e rakip olabilecek 5 ülkeden fazla ülke yok. Tabi bu sınıf önemli. Bazıları yıllardan beri üretilebilen uçaklar yani 15-20 yıl öncenin tasarımları. Bir HÜRJET onun da kendi özellikleri var. Giderek, artarak devam edecek. Yine klasmanda aslında en yenilerden birisi. Rakipleri arasında öne çıkacağını ve önemli ihraç fazlalarına ulaşacağını da düşünüyoruz HÜRJET’in. Hem süpersonik insanlı jet uçağımız olması açısından hem de eğitim amaçlıyken de yakın hava destekli kullanılması açısından önemli.

1 Mayıs Mesajı

Son olarak İsmail Demir, tüm emekçilerin 1 Mayıs İşçi Bayramı'nı tebrik etti.

- Bütün bu başarı aslında çalışanlarımızın eseri. Çalışanlarımızın gayreti olmadan onların fedakarlığı olmadan onların emekleri olmadan bunların hiçbirisini başaramazdık. Onların emekçiler gününü tebrik ediyorum bütün halkımız bunlarla gurur duyuyorsa halkımıza gurur veren ürünlerin ortaya çıkmasında her aşamada çalışanlarımızın büyük katkısı var. Türkiye zaten onların omuzları üzerinde yükselecek. Gerek el emeği gerek beyin emeği olsun hepsinin burada çabaları var hepsine sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.
# milli muharip uçak # HÜRJET # Atak-2 # savunma sanayi # teknofest