PKK'nın Ağrı Dağı grubu yok edildi!

Eren-Kış operasyonları kapsamında Ağrı'da 11 terörist etkisiz hale getirildi. Öldürülen teröristler arasında, PKK'nın sözde Ağrı Dağı sorumlusu da var.

Eren-Kış operasyonları kapsamında Ağrı'da 11 terörist etkisiz hale getirildi. Öldürülen teröristler arasında, PKK'nın sözde Ağrı Dağı sorumlusu da var.

İçişleri Bakanlığı koordinasyonunda "ara-bul-yok et" taktiğiyle Ağrı Dağı kırsalında 19 Şubat'ta operasyon başlatıldı.

“Eren Kış-9 Şehit Jandarma Astsubay kıdemli çavuş Emre Dokumacı ” Operasyonu kapsamında bölgede 100 metre uzunluğundaki mağara tespit edildi.

Mağarada 80 gün süren çalışmalar sonucu, aralarında PKK’nın Ağrı Dağı sorumlusunun da olduğu 11 terörist etkisiz hale getirildi. Öldürülen teröristler arasında, PKK'nın sözde Ağrı Dağı sorumlusu da var.

Teröristlerin yaşadığı yer altındaki doğal mağara bölgesi, komandolar tarafından önce çembere alındı.

Teröristlere “teslim ol” çağrıları yapıldı. “Teslim ol” çağrılarına ateşle karşılık verilmesi üzerine Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na ait uçaklar tarafından belirlenen hedeflere yakın yerler bombalandı.

Ayrıca, genişletilen operasyon kapsamında komandolar bölgedeki tüm mağara ve yeraltı sığınakları da tespit edilerek, kullanılamaz hale getirdi.

Jandarma ekiplerince gizli ve her aşaması titizlikle yürütülen operasyon esnasında, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin bölgeye giderek, yerinde incelemelerde bulundu, operasyon hakkında bilgi aldı, birliklere moral verdi.

Operasyonda; 28 adet sığınak-depo-barınak imha edildi, 23 adet mayın-EYP, 2 adet termal dürbün, 2 adet silah üstü dürbün, 2 adet büyük telsiz, 4 adet küçük telsiz ile teröristlere ait çok miktarda silah, mühimmat, gıda ve yaşam malzemesi ile örgütsel doküman ele geçirildi.

# pkk # terörist # operasyon # silah # içişleri bakanlığı # mağara # süleyman soylu # şehit # ağrı # jandarma # Hava Kuvvetleri # komando # hava kuvvetleri komutanlığı # jandarma genel komutanı # ağrı dağı # telsiz # Orgeneral Arif Çetin