Feyyaz Öztürk'ün İtirafları II - Berivan Aslan'a suikast teklifi kimden geldi

Öztürk bu bölümde Berivan Aslan'a planlanan suikastla ilgili: "Akşener'in danışmanı Mustafa Hakan Ünser 'Seninle iletişime geçecekler.' diyerek bana bir numara verdi." dedi.

Aydınlık Gazetesi, Mehmet Eymür ekibinin MİT’e hakim olduğu 80’li yılların sonunda Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’e suikast için görevlendirdiği Feyyaz Öztürk’ün itiraflarını yayınlamaya devam ediyor.

Öztürk, Meral Akşener’in başdanışmanı Mustafa Hakan Ünser’in Eymür’ün ekibinden olduğunu iddia etmişti. Öztürk, Avusturya Eski Yeşiller Partisi Milletvekili Berivan Aslan’a planlanan suikastla ilgili bilgiler paylaştı. Ünser'in kendisine yönlendirdiği kişinin suikast yapmasını istediğini belirtti:


- Hakan Ünser ‘Seninle iletişime geçecekler’ diyerek bana bir numara verdi. Onun yönlendirdiği isimler ‘Berivan Aslan’ı vuracaksın’ dedi. Berivan Aslan’ın adını ilk kez bu şahıslardan duydum. Ben Mustafa Hakan Ünser’le görüştüm. Bana dedi ki “Anksiyetemi azdırıyorsun Feyyaz. Benimle telefonda böyle konuları konuşma!” Ondan sonra iş ilginçleşti. Ben bunların teşkilattan olmadığını şöyle anladım: Ben bir tetikçi değilim. Hiçbir teşkilat sanmıyorum, başka ülkeye seni çağırıp hedefin adını söylesin. Hedefin adı verilmez. İzci vardır, gider araştırmasını yapar, sen Viyana’da falan adresine git bekle der. Bir adam gelir der git şunu vuracaksın, ismini bile bilmezsin vuracağın şahsın. Bunlar bana orada Berivan Aslan’ı vuracaksın, ölmese de önemli değil dedi.



Ünser'in yönlendirdiği kişinin İzzet Özavcı olduğunu söyleyen Öztürk, sonrasında Almanya'nın karıştığını kaydetti:


- O doğrudan böyle bir şey istemedi. Gönderdiği kişi adını telaffuz etti. Gönderdiği kişi İzzet Özavcı. Daha sonra Türkiye’de sıkıntı yaşadığım ekipten, daha sonra kendini Uğur diye tanıtan şahıs ki ben onun teşkilattan olduğuna inanmıyorum, o da aynı kadının adını verince, öldürülecek en azından yaralansın deyince bu ikisinin bağlantısı çıktı. Gittim, iş ciddiye bindi. Almanya karıştı.


İşkence altında 93 gün geçirdiğini belirttiği Avusturya'da kendisinden Türkiye karşıtı açıklamalar yapmasının istendiğini ifade eden Feyyaz Öztürk, bunu kabul etmediğini bu nedenle de sınır dışı edildiğini söyledi.

İtiraf röportajında Öztürk, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin yanına almadığı Ünser'i İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in danışman yaptığını ifade etti. Ünser'in neden danışman yapıldığını da anlattı:



- Bunları Devlet Bahçeli ocaklardan içeri sokmazdı, bırakın genel merkezi falan. Kongrede kazandıktan sonra attı hepsini, kapıdan giremedi bu ekip. Azmi, Ülkü Ocakları Genel Başkanı olduğunda bana şunu dedi: MİT’teki abilerinin sayesinde ama ellerinde çok belge olduğu için. Tabi hepsi aynı kadro. MİT’e çok yakınlardı.



Öztürk, Mustafa Hakan Ünser ve Enver Altaylı bağının da olabileceğine dikkat çekti:



- Vardır, ben bilmiyorum da onların bağının olmadığı kimse yok. Bunlar Asil Nadir’le çok yakınlardı. 1997’de bir otelde kaldık. Şeyh Nazım Kıbrısi vardı. Vefat etmiş. İngiliz ajanıydı. O dönem Enver Bahçeci mi çok iri yarı bir çocuk vardı. Milliyetçi bir insan mı diyeyim. Ben de sütten çıkmış ak kaşık değilim ama bu İngiliz ajanlarıyla, Rus ajanlarıyla hiçbir zaman bir arada bulunmadım.



Aydınlık Gazetesi Feyyaz Öztürk'ün iddialarını Mustafa Hakan Ünser'e yöneltti. Ünser, Berivan Aslan'ı tanımadığını savundu:


SORU:Enver Altaylı’yla bir ilişkiniz var mı?
YANIT:Yok.
SORU:1998 yılında bir müteahhitle bir davanız oldu mu? Bir ‘çökme’ olayına karıştığınızı söylüyor.
YANIT:Olmadı öyle bir olay.
SORU:Berivan Aslan’ı tanıyor musunuz?
YANIT:Tanımam.
SORU:Anksiyete rahatsızlığınız var mı?
YANIT:Yok
SORU:Feyyaz Öztürk’e bir görüşmenizde ‘Anksiyetemi azdırıyorsun Feyyaz’ demişsiniz.
YANIT:Evet lafın arasında söyledim. Çünkü abuk sabuk konuşuyordu.
SORU:Berivan Aslan’ın öldürülme talimatını sizin, görevlendirdiğiniz bir kişi üzerinden verdiğinizi iddia ediyor.
YANIT:Olmadı böyle bir olay.
SORU:İzzet isimli biri üzerinden talimat verdiğinizi söylüyor.
YANIT:Yok böyle bir şey. Siz haber yapmadan önce uyarıyorum, dikkatinizi çekmek istiyorum. Feyyaz’ın akıl sağlığından şüpheleniyorum.

# türkiye # amerika # cia # İyi Parti # vatan partisi # Doğu Perinçek # MİT # aydınlık # Akşener # avusturya # Partisi # suikast # Eymür # feyyaz öztürk # berivan aslan