Bakan Koca vaka sayı artışını değerlendirdi: Bilim Kurulu toplanıyor

Kovid-19 salgınında haftalık vaka sayılarında artış gözlemlendi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Temmuz Ağustos aylarında Bilim Kurulu'nun toplanacağını söyledi. Bakan, sonbahar aylarında da hatırlatma dozlarının yapılması için çalıştıklarını belirtti.

Bilim Kurulu toplanacak, hatırlatma dozları değerlendirilecek.

Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, arasında Ulusal Kanal'ın da bulunduğu gazetecilerin sorularını yanıtladı. Haftalık vaka sayılarında artışın sorulması üzerine Bakan, "Kötü günler geride kaldı. Benzerlerini gelecekte aramak yanlıştır” dedi.

Bakan Koca, maskenin yeniden hayatımıza girip girmemesine ilişkin, hastalığın artık grip gibi seyrettiğini ifade etti:

- Vaka sayılarında son iki haftada üç kattan fazla artış olsa da, bunun tam tersine, hastane yükündeki azalış yine sürmektedir. Kötü günler geride kaldı. Benzerlerini gelecekte aramak yanlıştır. Herkes müsterih olsun.


Aşı konusu da Sağlık Bakanına soruldu. Bakan, hatırlatma dozlarının yapılması için Bilim Kurulu'nun toplanacağını söyledi:

- Hastane yükünde azalış var ancak vakalarımızda artış nedeniyle önümüzdeki aylarda Bilim Kurulumuz toplanacak. Eylül, sonbahar gibi hatırlatma dozunun yapılmasını planlayacağız. Özellikle riskli gruplardaki vatandaşlarımız için bu söz konusu olacak.
# sağlık # hastane # bakanlar kurulu # sağlık bakanı # fahrettin koca # Maske # Ulusal # tedbir # salgın # bakan # grip # son # Bilim Kurulu # Sağlık Bakanı Fahrettin Koca