Bahçeli'den NATO zirvesine ilişkin kritik mesaj

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İspanya'daki NATO Liderler Zirvesi ile ilgili açıklama yaptı.. Bahçeli, İsveç ve Finlandiya'nın terör örgütüne destekten vazgeçmediği sürece Türkiye'nin NATO üyeliğine hayır diyeceğini belirtti. Bahçeli, Türk Ocakları'nın kuruluş yıldönümü törenine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu da çağırmasına tepki gösterdi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İspanya'daki NATO Liderler Zirvesi ile ilgili açıklama yaptı:

- Bu zirve önemli bir kavşaktır. “Stratejik Konsept 2023” belgesinin görüşüleceği zirvede, Türkiye’nin tutumu ve duruşu muhatap ülkelerde merak uyandırmaktadır.

Zirvesi öncesi konuştu, NATO'nun geleceği ile ilgili "kritik kavşak" mesajı verdi. Gündeme ilişkin değerlendirmeler de yaptı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli, 28-30 Haziran'da İspanya'da toplanacak NATO Liderler Zirvesi'ni değerlendirdi. MHP lideri, İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğinin gündeme geleceği toplantıya ilişkin mesajlar verdi:

- Milliyetçi Hareket Partisi olarak İsveç ve Finlandiya’nın pişmanlık emaresi göstermeden, dürüst ve çelişkisiz bir diplomasi rotasına girmeden, üstelik terörle aralarına kalın bir çizgi çekmeden NATO’ya üye olmalarına karşıyız, karşı duracağız.


Bahçeli, Türk Ocakları yönetiminin kuruluş yıldönümü programına CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu da davet etmesine tepkiliydi:

- Davet ede ede, hem de böylesi bir dönemde Kılıçdaroğlu mu davet edilmiştir? Benim sözüm Türk Ocakları’nın üç-beş yöneticisinedir. Ya bunu nasıl yaptınız? Nasıl böyle bir hatanın faili oldunuz? Bu gaflete nasıl kapıldınız?


Kadın cinayetleri de Bahçeli'nin gündemindeydi. Bahçeli, cinayetlerde caydırıcılığın sağlanmasının yasal düzenleme olduğunu vurguladı:

- Bu çerçevede üzerimize ne düşüyorsa yerine getirmeye de hazır olduğumuzu açıklıyorum. Cezalardaki caydırıcılık vasfını kuvvetlendirmemiz lazımdır. Eline çakmak alıp ormanları yakan su katılmamış barbarlara ya da eli ve vicdanı kanlı hainlere hareketsiz ve sessiz kalamayız.
# türkiye # İspanya # isveç # türk # nato # CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu # MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli # Haziran # milliyetçi hareket partisi # Partisi # finlandiya # NATO Liderler Zirvesi # türk ocakları