ABD'de siyahi genç 60 kurşunla öldürüldü

ABD Polisi Ohio kentinde bir gence kurşun yağdırdı. ABD'nin Ohio eyaletinde, 25 yaşındaki siyahi gencin polis tarafından 60'tan fazla kurşunla vurularak öldürüldüğü görüntüler yayınlandı.

ABD Polisi Ohio kentinde bir gence kurşun yağdırdı. ABD'nin Ohio eyaletinde, siyahi gencin polis tarafından 60'tan fazla kurşunla vurularak öldürüldüğü görüntüler yayınlandı.

Akron kenti polisi tarafından paylaşılan video kayıtta, en az 5 polisin arabasını bırakıp kaçan 25 yaşındaki Jayland Walker'a şarjörleri boşalıncaya kadar ateş ettiği görüldü.

Polisin kaçarken arkadan vurduğu gencin görüntülerinin yayınlanmasının ardından ülkede öfke gösterileri patlak verdi. Gösterilerde zaman zaman polisle çatışma yaşandı.

Öte yandan Walker'ın aracında özel eşyalarının yanında bir silahın görüntüsünü de yayınlayan polis, siyahi gencin aracındayken ekiplere ateş ettiğini iddia etti.

Polislerin vücut kamerasından derlenen videoda, ekiplerin takip ettiği Walker'ın, bir süre sonra aracını sağa çektiği ve koşarak uzaklaştığı görülüyor. Vurulduğu anda peşinden koşan polislere sırtı dönük olan siyahi gencin karşı ateş açtığına dair kanıta rastlanmadı.

Walker'ın öldürülmesi Akron Polis'ine göre, 27 Haziran'da Jayland Walker, polis tarafından trafik ihlali nedeniyle durdurulmuş, kovalamaca esnasında polislerin silahından çıkan 90'dan fazla kurşundan en az 60'ının siyahı gence isabet ederek ölümüne sebep olmuştu.

# abd # polis # ölüm # Kurşun # siyahi genç # Ohio # Jayland Walker