Rafi Ay: "Tek siyasetimiz emek"

Öz İplik-İş Sendikası Genel Başkanı Rafi Ay Ulusal Kanal'a özel açıklama yaptı. Emek mücadelesinin önündeki sorunlar ve ülke ekonomisiyle ilgili görüşlerini paylaşan Ay, ekonomik krizin faturasının işçilere kesilmemesi gerektiğini vurguladı. Enflasyonun önü alınamazsa ücretlerde bir düzenlemenin daha yapılması gerektiğini belirten Öz İplik-İş Sendikası Başkanı “Tek siyasetimiz emek” dedi.

Öz İplik-İş SendikaGenel Başkanı Rafi Ay Ulusal Kanal'a özel açıklama yaptı. Emek mücadelesinin önündeki sorunlar ve ülke ekonomisiyle ilgili görüşlerini paylaşan Ay, ekonomik krizin faturasının işçilere kesilmemesi gerektiğini vurguladı. Enflasyonun önü alınamazsa ücretlerde bir düzenlemenin daha yapılması gerektiğini belirten Öz İplik-İş Sendikası Başkanı “Tek siyasetimiz emek” dedi.

Öz İplik-İş Sendikası Genel Başkanı Rafi Ay, Ankara’daki çalışma hayatı muhabirleri ile bir araya geldi. Davetin sonunda Ulusal Kanal ve Aydınlık gazetesi ile buluşan Ay, çalışanların öncelikli talebinin enflasyona çözüm üretilmesi olduğunu vurguladı.

"NEDENİ OLMADIĞIMIZ SORUNU ÜSTLENMEYİZ"

Öz İplik-İş Sendikası Genel Başkanı Rafi Ay:

-Sendikaların görevi çalışanları enflasyona ezdirmemektir. Hükümetlerin görevi ise enflasyonla mücadele etmek. Türkiye’yi yönetenler enflasyon belasına çözüm bulmalı. Olağanüstü bir dönemden geçiliyor, olağanüstü çözümler üretilebilir. Eğer önü alınamazsa Ekim’de ücretlerde bir düzenlemeye daha gidilmelidir. Ayrıca vergi diliminin de küçültülmesi gerekiyor. Enflasyonla mücadele talebimizdir ancak emekçiler olarak nedeni olmadığımız bir sorunun maliyetini üstlenmeyiz.

Örgütlenmenin önündeki engelleri sıralayan Ay, açılan davaların uzun süre sonuçlanmamasını eleştirdi. Ay, "Uzun süren davalar, zorunlu arabuluculuk sistemindeki ve bazı kanunlardaki eksiklikler bezdirme politikalarına zemin hazırlıyor, hak kayıplarına yol açıyor" dedi.

Rafi Ay sözlerini “Üretmek, kazanmak ve kazandırmak istiyoruz. Türkiye’mizin refahı için örgütlü toplumla üretmekten başka çare yok” diyerek tamamladı.

# ankara # türkiye # açıklama # ulusal kanal # mücadele # Ulusal # genel başkan # emek # sendika # kazanmak # Rafi Ay