Çin ordusu tatbikatlarına devam ediyor

Çin Halk Kurtuluş Ordusu'nun ( HKO ) Doğu Harekat Alanı Komutanlığı, Cumartesi günü Tayvan Adası çevresindeki tatbikatlarda kara saldırısı ve deniz saldırısına odaklandı.

Doğu Harekat Komutanlığı, ortak harekat sisteminin desteğiyle, ortak kara harekatı ve deniz taarruz eğitimi yapmak üzere donanma gemileri, uçaklar, karada konuşlu füze ve diğer görev kuvvetlerini sevk etti.

Alarm çaldığında, Tayvan'ın kuzeyindeki sularda operasyonlar yürüten bir destroyerdeki subaylar ve askerler hemen savaş moduna girdi.

Erken uyarı uçağından hedef görev mesajının alınması ve uzun menzilli atışlar yapılması emrinin alınmasının ardından gerçek muharebe senaryolu kapsamlı taarruz ve savunma tatbikatı başlatıldı. Hedef kilitliyken, gemi komutanı bir saldırı emri verdi.

Ordu Komutanı Wu Keyu:

- Görev ve görevlerimize uygun olarak eğitimi savaşla daha da birleştirmeli ve denizde gerçekten güçlü bir demir yumruk oluşturabilmeleri için subay ve askerlerin savaş alanında düşmanca koşullar altında eğitim almalarına izin vermeliyiz.

Tayvan Adası'nın doğusunda, bir fırkateyn yüksek hızda adaya doğru yola çıktı. Gemi komutanı, gemiye hızlı bir şekilde elverişli pozisyonları işgal etmesi ve simüle edilmiş deniz saldırısı, kapsamlı saldırı ve savunma, ortak denizaltı karşıtı eğitim ve diğer konuları gerçekleştirmesi için rehberlik etti.

PLA Eastern ile bir fırkateyn siyasi komiseri Li Ning:

- Anavatanımızın 'hazine adasına' bu kadar yakın olan bu sularda seyreden tiyatro komutanlığının ortak harekat sisteminin desteği ve örtüsü altında, büyük sorumluluğumuzun ve şanlı misyonumuzun derinden bilincindeyiz. Siparişi aldıktan sonra kesinlikle görevimizi yerine getireceğiz ve (halkın ve ulusun) güvenini yaşayacağız.

Bu arada, doğu Zhejiang Eyaletindeki bir havaalanından kalkan birkaç savaş uçağı, deniz kuvvetleriyle koordineli bir saldırı başlatmak için hedef hava sahasına uçtu.

Guangdong Eyaletinin doğu kıyısı boyunca, karada konuşlu bir füze fırlatma alayının memurları ve askerleri, emri aldıktan sonra hızla belirlenen alana hareket etti.

Deniz hedeflerine yönelik saldırıyı sürekli olarak takip etmek ve simüle etmek için hedef parametrelerini gözden geçirdiler ve gerçek zamanlı bilgilere göre dinamik ayarlamalar yaptılar.

Kara konuşlu füze fırlatma alayının komutan yardımcısı Zheng Zhifeng:

- Bireysel ve ekip olarak saldırabilmenin gereksinimlerini karşılamak ve düşmanı hareket halindeyken bastırmak için, birliklerin saldırı kabiliyetini geliştirmek için mobil saldırı ve hızlı saldırı gibi çeşitli savaş yöntemlerini test ettik.Halkımızın ülkemizin denizini ve karasını güvenli bir şekilde koruyabileceğimizden emin olmasını istiyoruz.

Birleşik komuta altında, HKO Doğu Harekat Alanı Komutanlığının deniz kuvvetleri ve hava kuvvetleri ayrıca ortak keşif ve erken uyarı, ortak yangın saldırısı ve diğer eğitim konularını gerçekleştirdi, HKO'nun ortak tarafından desteklenen koordineli tatbikatlar yapma kabiliyetini test etti ve işletim sistemini daha da geliştirdi.

# yangın # tatbikat # gemi # savunma # Tayvan # Çin Halk Kurtuluş Ordusu # Tayvan Adası # Doğu Zhejiang