İmran Han'ı susturma girişimleri sonuçsuz kaldı

Pakistan'da ABD destekli koalisyon hükümetinin Eski Başbakan İmran Han'ı susturma girişimi başarısızlıkla sonuçlandı. İmran Han hakkındaki tutuklama kararı ertelendi. İslamabad’da mahkemeye çıkan İmran Han, hakkındaki suçlamaları “intikam eylemi” olarak niteledi. Eski Başbakan Gözden düşürülme çabalarının da gülünç hale geldiğini belirtti.

Pakistan halkı liderine sahip çıktı; İmran Han hakkındaki tutuklama kararı ertelendi.

Pakistan Adalet Hareketi Partisi Lideri İmran Han hakkında, "polis ve yargıcı tehdit ettiği" iddiasıyla tutuklama emri çıkarılmıştı. Karar sonrası binlerce Pakistanlı, İmran Han'ın evinin çevresinde toplanarak, gözaltı ihmitaline karşı nöbet başlatmıştı.

İmran Han, hakkındaki suçlamalarla ilgili olarak İslamabad’daki Terörle Mücadele Mahkemesine çıktı. Binlerce Pakistanlı Han’a destek için adliye önünde toplandı. Kalabalıktan Şahbaz Şerif Hükümeti ve ABD aleyhina sloganlar yükseldi. Pakistan Adalet Hareketi Partisi’nin sosyal medya hesaplarından da “İmran Han kırmızı çizgimizdir” mesajları paylaşıldı.

Mahkeme Heyeti, İmran Han’ın avukatlarının koruyucu kefalet başvurusunu kabul ederek, tutuklama emrini 1 Eylül’e kadar erteledi. Karar, 1 Eylül'de yeniden değerlendirilecek.

Kararla, ABD destekli koalisyon hükümetinin tüm engellemelerine rağmen İmran Han gözaltına alınamayacak ve mitinglerine devam edebilecek.

Duruşma sonrası adliye önündeki kalabalığa seslenen İmran Han, hakkındaki suçlamaları “intikam eylemi” olarak niteledi. Terör suçlamalarıyla gözden düşürülme çabalarının gülünç hale geldiğini belirtti.

Pakistan'ın eski başbakanı Imran Han, ABD'nin Asya'daki kışkırtmalarına karşı Rusya ve Çin'le yakınlaştıktan sonra mecliste kurulan bir komployla iktidardan indirilmişti.

İmran Han, erken seçim talebiyle ülke çapında sine-i millet mitingleri düzenlemiş, milyonlarca Pakistanlı mitinglere katılarak Han’a destek vermişti.

# abd # rusya # gözaltı # tehdit # tutuklama # pakistan # eylül # tutuklama kararı # islamabad # İmran Han # şahbaz şerif # Şahbaz Şerif hükümeti # Pakistan Adalet Hareketi Partisi Lideri # Pakistan Adalet Hareketi Partisi