Abdullah Gül İngiltere'de boş deftere imza attı

Abdullah Gül, Kraliyet Uluslararası İlişkiler Enstitüsü Chatham House'un kendisine verdiği "2010 Devlet Adamı" ödülünü almak için İngiltere'ye gitmişti. O tarihlerde Cumhurbaşkanı olan Abdullah Gül'ün, Chatham House ödülünü aldıktan sonra imza attığı boş defter ise dikkat çekti.

Dünyada İngiliz kraliçesine hizmet ödülü de denilen Chatham House ödülü, 2010 yılında dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e verilmişti. Ödülü bizzat İngiltere Kraliçesi Elizabeth'in elinden alan Abdullah Gül, ödül sonrası boş deftere imza attı. Abdullah Gül'ün boş deftere imza atması, Kraliçe'ye güven ve sadakatini simgeleyen bir davranış olarak yorumlandı.

Kraliyet Uluslararası İlişkiler Enstitüsü Chatham House'un verdiği "Devlet Adamı" ödülleri, İngiliz çıkarlarına hizmet ettiği düşünülen isimlere 2005 yılından bu yana veriliyor. Chatham House'un tarihi ise 1920'lerden öncesine dayanıyor. Yuvarlak Masacılar adıyla faaliyetlerine 19.yy sonlarında başlayan kuruluş, Birinci Dünya Savaşı'nın bitmesinden hemen sonra, Paris Barış Konferası'nın peşine Uluslararası İlişkiler Enstütüsü adını alıyor. 1926 yılında kraliyet tarafından sahiplenilen kuruluş, bu yıldan sonra Kraliyet Uluslararası İlişkiler Enstitüsü adını alıyor. Chatham House, Ortadoğu'nun parçalanması fikrinin ilk ortaya çıktı yer olarak da biliniyor. 

# abdullah gül # cumhurbaşkanı # Bir # ilk # kraliçe # Elizabeth # ingiltere kraliçesi # abdullah gül elizabeth # abdullah gül kraliçe elizabeth # abdullah gül kraliçe # abdullah gül ingiltere