Miçotakis Türkiye'yi yaptırımla tehdit etti

Yunanistan Başbakanı Miçotakis’ten yine provokasyon yüklü açıklamalar geldi. Türkiye’yi saldırganlıkla suçlayan Miçotakis, Ankara'ya karşı bir yaptırım listesi hazırladıklarını söyledi.

Yunanistan, Kıbrıs ve Doğu Akdeniz'deki kışkırtma girişimlerine yenisini ekledi.

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Avrupa Halk Partisi milletvekilleriyle yaptığı görüşmede, Türkiye’yi yaptırımla tehdit etti. Miçotakis, Türkiye'nin, Yunanistan ve Güney Kıbrıs’a karşı saldırgan bir tutuma geçmesi durumunda alacakları önlemlerle ilgili bir liste oluşturduklarını söyledi:

- Türkiye'nin Yunanistan'a yönelik politikasında köklü bir değişiklik olmadığının bilincinde olmalıyız. Bu nedenle iki aşamalı bir yaklaşım benimsedik: Bir yandan dost eli uzatıp bir yandan da Yunanistan ve Kıbrıs'a karşı yeniden saldırgan bir tutum benimsemesi durumunda Türkiye’ye karşı kullanılabilecek bir yaptırım listesi hazırladık.

Miçotakis ayrıca, Doğu Akdeniz'in Avrupa'nın enerji arzının anahtarı olduğunu söyledi:

- Doğu Akdeniz, Mısır'dan ihraç edilebilecek LNG formundaki doğalgaz gibi alternatif enerji kaynaklarının araştırılması açısından çok daha önemli hale geliyor. Mısır ile bizim durumumuzda olduğu gibi Afrika ile elektrik ara bağlantılarını da aktif olarak teşvik ediyoruz.

# türkiye # yunanistan # Kıbrıs # doğu akdeniz # avrupa # akdeniz # miçotakis