HDP'li Piroğlu’ndan seçim itirafı

HDP'li Musa Piroğlu, Millet İttifakı’nın yerel seçimleri kazanmasında temel unsurun HDP olduğunu söyledi. İYİ Parti Genel Başkanı Akşener'in "İstanbul'u iki partiyle kazandık" açıklamasını değerlendiren Piroğlu, “CHP ve İyi Parti’nin ne dediğiyle uğraşmıyoruz." dedi. CHP'nin tezkereye hayır dediğini hatırlatan Piroğlu, "Dün yapılmayan işleri yapıyorlar, o yüzden rahatız." ifadelerini kullandı.

HDP'li Musa Piroğlu, katıldığı bir sosyal medya yayınında partisinin CHP ve İyi Parti ile ortaklığını itiraf etti.

Piroğlu, Millet ittifakının yerel seçimleri kazanmasında temel unsurun HDP olduğunu belirtti:

- 31 Mart ve 23 Haziran seçimlerinde bir tavrımız vardı. Bu büyükşehirler Chp ya da başka partilerin yönetimine geçtiyse temel unsuru HDP'dir. 

Piroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in " İstanbul'u iki partiyle kazandık" açıklamasının politik hesaplarla alakalı olduğunu söyledi. CHP ve İyi Parti’nin kendileri için olumlu anlamda değiştiğini söyledi:

- Biz CHP veya İyi Parti'nin ne dediğiyle çok uğraşmıyoruz. O, onların politik hesaplarıyla alakalı. Gara operasyonlarında bir tezkere getirildi reddedildi. Suriye'ye operasyon yapılmak istendi CHP 'hayır' dedi. Bir dizi sembolik adımlar atıldı. Dün yapılmayan işler yapılıyor, o yüzden rahatız. İnanın bize atılan her adım bizim çabamızla atılıyor

Musa Piroğlu, temel hedeflerinin AK Parti iktidarını yıkmak olduğunu, bunun için HDP'nin üstüne düşeni yapacağını söyledi:

- Yerel seçimlerde de biz bu taktiği izledik. Biz birçok yerde belediye başkanlığına aday çıkarmadığımız için millet ittifakı kazandı. Aday çıkardığımız hiçbir bölgede Millet İttifakı'ndan kimse seçim kazanamadı.
# izmir # istanbul # chp # ankara # pkk # sosyal medya # hdp # İyi Parti # suriye # operasyon # millet ittifakı # seçim # hdp millet ittifakı # belediye seçimleri # HDP CHP # musa piroğlu