Trans çocuk kampanyasına tepkiler büyüyor

LGBTİ'nın 'trans çocuk vardır' kampanyasına tepkiler büyüyor. CHP'li Feyza Altun'un da destek verdiği kampanyayla ilgili AK Parti, Vatan Partisi ve KADEM'den de açıklama geldi. Açıklamalarda, kampanyayla ile çocuk istismarcılığı yapıldığı vurgulandı.

ABD ve Avrupa Birliği tarafından fonlanan LGBTİ'nin 'trans çocuk vardır' kampanyası, kamuoyunda büyük tepki çekti.

Kampanyaya CHP'li Feyza Altun gibi isimler destek verirken, çocuk istismarcılığı yapıldığını vurgulayan binlerce vatandaş sosyal medyada tepkisini dile getirdi.

Konuyla ilgili Vatan Partisi, AK Parti ve KADEM'den de açıklamalar geldi.

Vatan Partisi Öncü Kadın Genel Yönetim Kurulu Yaren Enç, 'trans çocuk' söyleminin bir istismar malzemesi olduğunu vurguladı:

- Batı'nın emir erlerinden Feyza Altun yine görev başında ! Çocuklar, ''farklı cinsel kimlikler'' hakkında herhangi bir fikre sahip olamazlar. ''Trans çocuk'' söylemi bir istismar malzemesidir. Neoliberalizmin bu tehlikeli söylemleri suç kapsamına alınmalıdır.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, ''Çocuk çocuktur... Çirkin sözler ve istismarcı yaklaşımlar çocuklardan uzak dursun!'' tepkisi gösterdi.

Bir tepki de kısa adı KADEM olan Kadın ve Demokrasi Derneği'nden geldi. Derneğin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, ''Trans çocuk yoktur! Çocukları, geleceğin LGBT bireyleri olarak görmeyi hedefleyen lobi vardır! Çocuklar LGBT propagandasına malzeme ya-pı-la-maz!'' ifadelerini kullandı.

# chp # abd # ak parti # sosyal medya # vatan partisi # destek # avrupa # vatandaş # batı # Vatan # kadem # feyza altun # trans çocuk