BOTAŞ'tan borç iddiasına yanıt

BOTAŞ, son günlerde sanayide yaşanan doğal gaz kısıtlamaları nedeniyle ortaya atılan iddialara yanıt verdi. Açıklamada, kurumun İran dahil hiç bir tedarikçisine borcunun olmadığı vurgulandı.

Türkiye'deki sanayi tesislerinde 72 saat boyunca doğal gaz ve elektrik kesintisi uygulanması kararının yankıları sürüyor. BOTAŞ, doğal gaz depolarında yeterli stok olmadığı ve borç iddialarına ilişkin açıklama yaptı.

Yaşanan doğal gaz kısıntılarının borçtan kaynaklandığı iddialarını yalanlayan Botaş, kurumun, İran dahil hiçbir tedarikçisine borcunun bulunmadığını bildirdi.

"GAZ DEPOLARI YAZIN DOLDURULUP KIŞIN KULLANILIYOR"

Açıklamada, depo doluluk oranının ise, mevsime göre değişkenlik gösterebileceği belirtildi.

Yaz döneminde doğal gaz depolama tesislerimizde depolama yapılmakta olup her yıl olduğu gibi bu yıl da planlamalarımız kapsamında depolama tesislerimizde azami miktarda doğal gaz depolanmıştır. İhtiyaç duyulan günlerde doğal gaz depolarından gaz kullanımı yapılmaktadır. Depo doluluk oranları kış koşullarına göre değişkenlik gösterebilmektedir. Doğal gaz depoları yaz dönemlerinde doldurulup kış dönemlerinde ihtiyaca göre kullanılmaktadır.
# türkiye # iran # açıklama # Sanayi # kış # doğal gaz # botaş