Harbin'de yapılan buz festivali görsel şölen sundu

Çin'de 2022 Beijing Kış Olimpiyatları heyecanı öncesi Harbin şehrinde buz heykelleri hazırlandı. Yaklaşan 2022 Beijing Kış Olimpiyatları'nın anlamı için tasarımcılar tarafından oyunların çeşitli unsurları buz heykellerinde yansıtılmış durumda.

Çin'de 2022 Beijing Kış Olimpiyatları'nın heyecanı yaşanırken bir yandan da Çin yeni yılı kutlamaları gerçekleşiyor.

Bu kapsamda, ülkenin kuzeydoğusundaki Heilongjiang eyaletinin Harbin şehrinde, göz kamaştırıcı ışıklarla desteklenen Kış Olimpiyat temalı buz heykelleri hazırlandı.

Heykeller yeni yıl kutlamalarını vurgulayarak hem yerli halk hem de turistler için şenlik havasını çağrıştırıyor.

400.000 metrekarelik alanda bulunan parkta Bahar Şenliği arifesinde yoğunluk göze çarpıyor. Bu sezonun 23. Buz ve Kar Heykel Festivali, soğuk havaya ve Kovid-19'a rağmen ziyaretçi akınına uğradı.

Söz konusu buz heykellerinin Çin'in başlıca nehirlerinden biri olan Songhua Nehri'nden alınan doğal buzdan yapıldığı belirtiliyor.

Yaklaşan 2022 Beijing Kış Olimpiyatları'nın anlamı için tasarımcılar tarafından oyunların çeşitli unsurları buz heykellerinde yansıtılmış durumda.

Özellikle parktaki ana kule, 24. Kış Olimpiyatları'nı simgeleyen ve aynı zamanda Olimpiyat ruhunu da barındıran 24 buz küpünün yukarı doğru kıvrılmasıyla inşa edilmiştir. Söz konusu kule, rengarenk ışıklarla süslenmiş, olimpiyat meşalesini de farklı bir şekilde yansıtıyor.

" Buz Şehri" lakaplı Harbin, 1999'dan beri dünyanın en büyük yıllık buz ve kar heykel festivaline ev sahipliği yapıyor.

Bu yılki festival 25 Aralık 2021'de başladı ve 28 Şubat 2022 tarihine kadar sürecek.

# çin # kar # kış # kovid # Aralık # kış olimpiyatları # Çin Yeni Yılı # Harbin # Pekin Olimpiyatları # bahar şenliği # 2022 Beijing Kış Olimpiyatları