Vatandaş elektrik faturalarını yaktı

Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da elektriğin kamulaştırılması için eş zamanlı eylemler yapıldı. Vatandaşlar zamdan sonra faturaların 3-4 katına çıktığını söyleyerek elektrik şirketlerinin kapısına dayandı. Faturasını yakarak tepki gösteren yurttaşlar, özel şirketlerin insafına bırakılmak istemiyor.

Özel elektrik şirketine böyle tepki gösterdi. Faturaların 3-4 katına çıktığını söyledi.

Sadece evinden haykıran bu vatandaş değil, elektriğin kamulaştırılması için Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da eş zamanlı eylemler yapıldı.

Tepkilerin en büyüğü Ağrı Doğubayazıt'tan yükseldi. Vatandaşlar Aras Elektrik dağıtım şirketinin önünde bir araya geldi. Zamların geri çekilmesini istedi.

Polis ekiplerinin yoğun güvenlik önlemi aldığı eylemde, sık sık sloganlar atıldı. Elektrik faturalarına tepki gösteren vatandaşlar, soluğu özel elektrik şirketi olan DEDAŞ binasında aldı. Yüksek gelen faturalara itiraz eden Siirt halkı elektrik faturalarını yaktı.

Yeni yılla birlikte yüzde 130'a varan elektrik zamları vatandaşı zor durumda bıraktı. Kamudan alınan ve özelleştirilen elektrik şirketleri halkı zor durumda bıraktı. Yurttaş elektriğin yeniden kamuda olmasını istiyor.

Vatan Partisi geçen aylarda Türkiye'deki bütün elektrik şirketlerinin kamulaştırılması için programını kamuoyuna duyurmuştu.

# Ağrı # polis # türkiye # elektrik # Vatan # DEDAŞ # Partisi # kamulaştırma # elektrik faturası # elektrik zammı